Politie Gelderland-Midden

Fietsster gewond na verkeersongeval

Publicatiedatum: 12-10-2011 10:32:44

GROESSEN - Een 50-jarige fietsster uit Duiven is dinsdagochtend 11 oktober in Groessen gewond geraakt, nadat ze betrokken raakte bij een verkeersongeval met een 73-jarige automobilist uit Groessen. Rond half acht reed de Groessenaar over de Helhoek en hij wilde kennelijk rechtsaf de Oostsingel inrijden. Daarbij zag hij de Duivense kennelijk over het hoofd die op het fietspad fietste. De vrouw bleek na onderzoek door medewerkers van de ambulance licht letsel aan haar enkel te hebben opgelopen en werd met de ambulance naar huis gebracht. (2011116996-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---


voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

West-Veluwe Vallei

---

Vier gewonden in het verkeer

Publicatiedatum: 12-10-2011 10:34:12

EDE - In het politiedistrict West-Veluwe Vallei zijn dinsdag 11 oktober bij verkeersongevallen vier gewonden gevallen. De ongevallen deden zich voor in Bennekom, Ede en Voorthuizen.

In Bennekom vond rond half negen `s avonds een botsing plaats tussen een scooter en een auto op de Van Balverenweg, ter hoogte van de Molenstraat. Een 33-jarige Bennekommer reed vermoedelijk aan de verkeerde kant van de weg en botste op een gegeven moment frontaal op een auto, bestuurd door een 25-jarige vrouw uit Elst. De Bennekommer raakte daarbij ernstig gewond aan zijn hoofd. De Elsterse had vermoedelijk een gebroken sleutelbeen opgelopen. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht. De dienst verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar de toedracht.

Niet opgemerkt
Op de Maanderdijk in Ede botsten rond half elf 's ochtends een fietser en een bromfietser op elkaar. Beiden hadden letsel opgelopen. De fietser, een 21-jarige Wageninger, hoefde echter niet mee naar het ziekenhuis en kon terplekke worden behandeld. De bromfietser, een 16-jarige jongen uit Veenendaal, had letsel in het gezicht en kampte met beenklachten, waarop hij naar het ziekenhuis is gebracht. Het ongeval was gebeurd ter hoogte van de kruising met Dijkgraaf. Beide bestuurders vertelden dat ze elkaar niet hadden opgemerkt bij het oprijden van de kruising.

Tegenligger
Een 27-jarige automobilist uit het Friese Oldeholtpade raakte gewond nadat hij rond kwart voor acht 's ochtends op de Tolnegenweg in Voorthuizen tegen een boom botste. De man had verklaard te zijn uitgeweken voor een tegenligger, waardoor hij een boom raakte. Als gevolg daarvan raakte zijn wagen onbestuurbaar en botste tegen een andere boom. De Fries brak daarbij vermoedelijk een sleutelbeen en is naar het ziekenhuis gebracht.
(2011117029/2011117092/2011117350-pk)