Leiderschapsontwikkelingsprogramma wint award

Persbericht van PR Newswire

BRUSSEL, October 12, 2011 /PRNewswire/ --

Octagon, een programma voor leiderschapsontwikkeling bij Royal Philips Electronics dat aanleiding gaf tot vernieuwing heeft vandaag een Excellence in Practice Award gewonnen op de Bijeenkomst van de European Foundation for Management Development (EFMD) in Maastricht. Het Center for Creative Leadership (CCL(R)) en The Wharton School van de Universiteit van Pennsylvania, beiden aanbieders van managementopleidingen, leidden het Octagon ontwikkelingsprogramma van Philips, dat zakelijk inzicht en innovatiestrategie verbindt met gedragsvaardigheden van leidinggevenden.

Octagon is een geavanceerde, versnelde leerervaring voor talentmanagement bij Philips. Het biedt deelnemers met een rigoureus curriculum de kans om hun leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen. Het vereist ook dat ze samenwerken over functionele en geografische grenzen heen om belangrijke zakelijke uitdagingen aan te pakken. Octagon heeft al inzichten voortgebracht die de groepen Healthcare, Verlichting en Consumer Lifestyle van het bedrijf veelbelovende nieuwe richtingen tot innovatie uitgestuurd hebben.

"De combinatie van Wharton en CCL met het talentmanagementteam van Philips is een supertool die een onuitputtelijke bron van informatie rond leiderschap creëert die waarde blijft leveren aan Philips," zegt Rudi Plettinx, VP & Managing Director, CCL EMEA. "De bijdrage van CCL richtte zich op het ontwikkelen van het 'hoe' van leiderschap - die essentiële gedragskwaliteiten die leiders elke dag moeten toepassen in hun omgang met mensen binnen en buiten de organisatie."

"De bijdrage van Wharton lag meer op de zakelijke impact, zowel voor de individuele leiders als voor het bedrijf," zegt Jason Wingard, Vice Dean of Executive Education bij Wharton. "Ons doel was de managers van Philips voor te bereiden om succesvolle innovatieprojecten te leiden die de kosten zouden verminderen of belangrijke nieuwe inkomstenstromen zouden creëren voor Philips. Die managers hebben een uitstekende return on investment voor Philips gegenereerd, en financiële winsten gecreëerd die de kosten van het programma ver overstegen."

EFMD - het Management Development Network - is een internationale organisatie met meer dan 750 leden in 81 landen, die innovatie en beste praktijken in managementontwikkeling bevordert. EFMD selecteerde het Octagon leiderschapsontwikkelingsprogramma van Philips uit 35 inzendingen in de wedstrijd als de winnende casestudy in de categorie Talentmanagement. Bij de toekenning van de award werd rekening gehouden met duurzaam partnerschap, overeenstemming met de bedrijfsstrategie en ROI.



Razende Robot Reporter