Gemeente Vlaardingen



-

Comfortabel kruispunt Westlandseweg

12-10-2011 |

Het kruispunt Westlandseweg-Delftseveerweg-Kortedijk is opgeknapt: nieuw asfalt, nieuwe belijning, nieuwe verkeerslichten, wachttijdvoorspellers voor fietsen en door regenmeters een kortere wachttijd voor fietsers bij slecht weer.

De nieuwe verkeerslichten hebben led-lichten en zijn daarmee energiezuiniger dan de oude. Voor de drukke fietsroute van en naar de Kortedijk zijn wachttijdvoorspellers aangebracht. Bij rood gaan de ledlampjes in de wachttijdvoorspeller branden. De teruglopende leds geven aan hoelang de fietser nog moet wachten op groen licht.

twee fietsers voor het nieuwe verkeerslicht

Bij dezelfde oversteek is het verkeerslicht ook uitgerust met een regenmeter. Deze maakt dat het licht bij regen vaker groen geeft voor het overstekende fietsverkeer van en naar de Kortedijk. Als er geen ander verkeer aan komt, blijft het zelfs op groen staan, zodat de fietser dan helemaal niet meer hoeft te stoppen.

De lichten aan het kruispunt waren na 25 jaar aan vervanging toe. De werkzaamheden waren een week eerder klaar dan vooraf gepland. De eerste nachten werden gebruikt om asfalteringswerkzaamheden uit te voeren en zo overdag zo min mogelijk overlast te geven voor weggebruikers.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: Contactformulier
Tel. (010) 248 4000