Gemeente Den Haag

Persbericht

Zonnepanelen op dak Sporthal Zuidhaghe

Onderdeel van internationale campagne energiebesparing '10:10'

Manager Arie Verbaan van de gemeentelijke Sporthallen heeft maandag 10 oktober de eerste van een reeks van 216 zonnepanelen geplaatst op het dak van Sporthal Zuidhaghe aan de Beresteinlaan. De panelen voorzien de sporthal voor bijna 35% van de benodigde elektriciteit. De plaatsing markeert voor Haagse zwembaden en sporthallen de start van de campagne '10:10'.

De zonnepanelen op Zuidhaghe zullen een opbrengst genereren van 216 x 210 kWh is 45.360 kWh elektriciteit. Dit is voldoende om tien vierpersoons huishoudens een jaar lang van stroom te voorzien. Sporthal Zuidhaghe is niet de eerste sportaccommodatie van de Gemeente Den Haag waar grootschalige energiebesparende voorzieningen worden toegepast. Na zwembad Zuiderpark is vorig jaar op het dak van sportcentrum Overbosch de grootste aaneengesloten zonneboilerinstallatie van Nederland gebouwd.

Met de actie sluit gemeente Den Haag aan op de dag van de duurzaamheid (10 oktober) en de internationale actie `10:10'. Het doel van de actie is het terugdringen van de CO2 uitstoot met 10%. Den Haag wil in 2014 een klimaatneutrale stad zijn; een stad die zuinig omgaat met energie en duurzame energiebronnen benut. Op die manier helpt Den Haag bij het tegengaan van verdere opwarming van de aarde, samen met bedrijven, inwoners en maatschappelijke instellingen.