Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 12 oktober

Noord-Holland Noord, 12-10-2011 o 14.00 uur

Volg woninginbrakenteam politie op Twitter

Regio, woensdag 12 oktober

Sinds begin oktober is het woninginbrakenteam van Politie Noord-Holland Noord te vinden op Twitter. Het twitteren moet bijdragen aan een veiliger Noord-Holland Noord.

Het woninginbrakenteam werd begin 2011 opgericht om het toenemende aantal woninginbraken de kop in te drukken. Nu zetten ze naast de traditionele middelen ook Twitter in om daders op te sporen. De volgers betekenen voor de politie extra ogen op straat die tips kunnen geven wanneer de politie via Twitter vraagt om informatie over een woninginbraak via Twitter. Daarnaast krijgen de volgers tips over het beveiligen van hun eigendommen waardoor ze het inbrekers moeilijk maken om toe te slaan.

Het woninginbrakenteam is op Twitter te volgen via @politienhn_wit

Bus richt veel schade aan

Alkmaar, dinsdag 12 oktober

Een Connexion bus richtte dinsdagmiddag rond 17.50 uur veel schade aan op het Scharlo. De bus kwam vanuit de richting van de Geestersingel en wilde rechtsaf de Stationsweg op draaien. Door onbekende oorzaak schoot de bus het trottoir op, reed tegen een lantaarnpaal en over een aantal fietsen heen. Het voertuig kwam tegen de gevel van de snackbar tot stilstand. Er vielen geen gewonden. De bestuurder van de bus werd ter plaatse nagekeken door de ambulance. Ook hij mankeerde niets. De oorzaak van het ongeval ligt mogelijk in een technisch defect van de bus. Dit wordt onderzocht.

Autokraken

Alkmaar, woensdag 12 oktober

Op woensdagmorgen omstreeks 03.45 uur kreeg de politie melding dat een personenauto zou worden opengebroken op de Maasstraat in Alkmaar. De politie stelde een onderzoek in de omgeving in. Hierbij werden geen verdachten aangetroffen. Wel stonden er op de Maasstraat vijf personenautos die opengebroken waren. In alle gevallen was een raam ingeslagen. Ook op de Lekstraat, Amstelstraat, Dommelstraat en de Belle van Zuylenplein werden nog autos aangetroffen die waren opengebroken. Het totaal kwam daarmee op acht.

De politie verzoekt eventuele slachtoffers of getuigen van de autoinbraken om contact op te nemen met de politie in Alkmaar. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Inbraak woning

Avenhorn, dinsdag 11 oktober

Dinsdagmiddag, omstreeks 15.15 uur, werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Bonkelaar in Avenhorn. De daders waren binnengekomen door het cilinderslot in de voordeur te forceren (Bulgaarse methode). De gehele benedenverdieping werd doorzocht. Of er iets is buitgemaakt is nog niet bekend.

Heerhugowaard, woensdag 12 oktober

Tussen maandagmorgen 10.00 uur en woensdagmorgen 11.00 uur werd er ingebroken in een tussenwoning aan de Spaarne in Heerhugowaard. De daders kwamen binnen via een slaapkamerraam op de eerste verdieping. Uit de woning werden in ieder geval een televisie en een laptop ontvreemd.

Straatroof

Hoorn, dinsdag 11 oktober

Op dinsdagmiddag omstreek 14.00 uur werd een 59-jarige vrouw uit Hoorn beroofd van haar gouden ketting op de Peperstraat in haar woonplaats. De vrouw reed op de fiets door de Peperstraat en wilde hier een steeg tussen woningen door om haar fiets te kunnen parkeren in een tuin van een woning aan de Gravenstraat.

Vlak voor zij de steeg in ging, kwam vanaf de Gasfabriekstraat een man aangelopen. Bij het passeren duwde hij de vrouw en rukte twee gouden kettingen van haar hals. Daarna ging hij er hardlopend vandoor richting Gravenstraat.

De verdachte was een man van ongeveer 18 jaar oud en een lengte van 1,70 meter. Hij had een mager postuur en een donkere huidskleur. Hij droeg een donkerblauwe gewatteerde jas met grote blokken, een spijkerbroek en een zwarte baseballpet. Ook had hij een capuchon over zijn hoofd.

Eventuele getuigen van de beroving worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn. De politie is te bereiken op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Straatroof (2)

Bergen, dinsdag 11 oktober

Op dinsdagavond omstreeks 22.45 uur werd een 18-jarige vrouw uit Schoorl op de Kogendijk in Bergen beroofd van haar schoudertas en haar fiets. De vrouw fietste over de Kogendijk in de richting Bergen. Hier werd haar de doorgang geblokkeerd door een man. De man greep de vrouw beet en trok haar van haar fiets. Toen de vrouw probeerde weg te rennen, trok de man de schoudertas van haar schouder. Terwijl de vrouw bijna viel, stapte de man op haar fiets en ging er vandoor in de richting Koedijk. In de tas zaten onder anderen een GSM, een MP3speler en wat geld. De gestolen fiets is een zwart overgeschilderde opoefiets.

De verdachte is een man met een lengte van ca 1.70 meter en een normaal tot breed postuur. Hij heeft een licht getinte huidskleur en kort donker haar. Hij sprak Nederlands met een accent. De man droeg donkere kleding.

Hennep

Heerhugowaard, dinsdag 11 oktober

Op dinsdag hield de politie vier personen aan wegens het kweken en voorhanden hebben van hennep. Het ging daarbij om mannen van 21 en 26 en een 18-jarige vrouw uit Heerhugowaard en een 24-jarige man uit Den Helder.

De politie was enkele dagen eerder bij een woning aan de Dommel in Heerhugowaard geweest in verband met het innen van een openstaande boete. Omdat er toen niemand werd aangetroffen, ging de politie op dinsdagavond nogmaals naar de woning. De bewoners waren echter net bezig met het verhuizen van een kleine hennepplantage om ontdekking door de politie te voorkomen. De autos, waarin de hennep werd vervoerd, werden aangetroffen bij een woning aan het Spui. In de woning vond de politie vijftien hennepplanten in potten en de benodigde apparatuur. De politie hield de bewoners van beide woningen aan. De hennep en de apparatuur werden in beslag genomen.

Aanrijding met letsel

Heerhugowaard, dinsdag 11 oktober

Op dinsdagmiddag omstreeks 13.45 uur raakte een 69-jarige vrouw uit Heerhugowaard ernstig gewond bij een verkeersongeval op de Westtangent in haar woonplaats.

Het slachtoffer reed op de fiets over de Rode Lynx en wilde op de Westtangent afslaan in de richting Alkmaar. Over de Westtangent kwam juist een 16-jarige jongen uit Heerhugowaard aangereden op een bromscooter. Er ontstond een aanrijding waarbij de vrouw op de fiets een zware hersenschudding opliep. Zij werd voor behandeling opgenomen in het Medisch Centrum Alkmaar.

Met drank op tegen boom

Anna Paulowna, dinsdag 11 oktober

Op dinsdagavond omstreeks 21.50 uur reed een 32-jarige man uit Anna Paulowna in een personenauto over de Mr. Dr. Jonkerlaan in zijn woonplaats. Door nog onbekende oorzaak raakte hij met zijn auto in een bocht van de rijbaan en kwam hij tot stilstand tegen een boom. De bestuurder en een inzittende waren op eigen kracht uit de auto gekomen en weggelopen. De bestuurder werd echter in zijn woning, waar hij zich had verstopt, teruggevonden.

De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij bleek drank te hebben gebruikt. De man blies 755 ug/l. Dat is bijna drieenhalf maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. Bovendien had hij geen rijbewijs. Zijn rijbewijs was ingevorderd bij een eerdere bekeuring wegens het rijden onder invloed. Op 12 augustus 2011 blies hij 965 ug/l. Bijna vierenhalf maal het toegestane maximum.

Snelheidscontroles

Alkmaar, dinsdag 11 oktober Op dinsdagmiddag hield de politie tussen 12.35 en 15.50 uur een snelheidscontrole op de Heilooer Tolweg in Alkmaar. Van de 2700 passanten reden er 215 sneller dan de toegestane 70 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 105 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Heerhugowaard, dinsdag 11 oktober Op dinsdagmiddag hield de politie tussen 13.30 en 15.45 uur een snelheidscontrole op de A.C. de Graafweg in Heerhugowaard. Van de 1511 passanten reden er 16 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 93 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Heiloo, dinsdag 11 oktober Op dinsdagmiddag hield de politie tussen 13.10 en 15.55 uur een snelheidscontrole op de Kennemerstraatweg in Heiloo. Van de 2070 passanten reden er 104 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 75 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Dirkshorn, dinsdag 11 oktober Op dinsdagmiddag hield de politie tussen 15.40 en 18.30 uur een snelheidscontrole op de Provincialeweg in Dirkshorn. Van de 3898 passanten reden er 236 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 125 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Den Helder, dinsdag 11 oktober Op dinsdagavond hield de politie tussen 19.30 en 21.20 uur een snelheidscontrole op de Kanaalweg in Den Helder. Van de 316 passanten reden er 43 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 98 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Barsingerhorn, dinsdag 11 oktober Op dinsdagavond hield de politie tussen 19.35 en 22.05 uur een snelheidscontrole op de Provincialeweg in Barsingerhorn. Van de 917 passanten reden er 41 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 109 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Hippolytushoef, dinsdag 11 oktober Op dinsdagmiddag hield de politie tussen 16.10 en 18.10 uur een snelheidscontrole op de Rijksstraatweg in Hippolytushoef. Van de 1629 passanten reden er 16 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 107 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Twee gestolen fietsen

Castricum, woensdag 12 oktober

Op woensdagmorgen hield de politie tussen 07.50 en 08.30 uur een fietscontrole op de Gerbrandsven in Castricum. Bij de controle werd met name gelet op kenmerken van fietsendiefstal zoals defecte of niet originele sloten, weggewerkte of verwijderde framenummer etc. In totaal controleerde de politie tweehonderd fietsen. Hiervan bleken er twee van diefstal afkomstig te zijn. De fietsen werden in beslag genomen. Tegen de bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal diesel

Heerhugowaard, woensdag 12 oktober

Op woensdagmorgen ontdekte de chauffeur van een vrachtwagen dat er diesel uit de tank van zijn vrachtwagen was gestolen. De tank, die dinsdag nog volgegooid was, bleek nagenoeg leeg te zijn. De vrachtauto had geparkeerd gestaan op een afgesloten bedrijfsterrein aan de Dopplerstraat in Heerhugowaard. De daders waren binnen gekomen door een gat in het hekwerk rond het terrein te knippen.