Gemeente Den Haag

Start bouw 'Spinalonga' in hartje Den Haag

De Wijkontwikkelingsmaatschappij (WOM) Stationsbuurt- Oude Centrum gaat aan het Zieken 185-189 een kleinschalig appartementencomplex met vijf koopappartementen realiseren.

Het appartementencomplex heeft de naam `Spinalonga' gekregen, naar het eilandje bij Kreta waarnaar leprozen tot het midden van de vorige eeuw werden verbannen. Vroeger was aan het Zieken 185-189 een leprooshuis gevestigd. Wethouder Marnix Norder, Stadsontwikkeling en Volkshuisvesting, heeft het startsein gegeven voor de bouw van appartementencomplex `Spinalonga'.

Appartementencomplex Spinalonga

Het appartementencomplex is ontworpen door architectenatelier Hans Karels & partners. In het complex zullen vijf ruime twee en drie kamer appartementen gerealiseerd worden. In het kader van duurzaamheid worden de appartementen op de tweede verdieping voorzien van zonnecollectoren. De oplevering van het appartementencomplex is gepland voor het vierde kwartaal 2012. De verkoop start naar verwachting in november dit jaar. Artist impressie Spinalonga
Artist impressie Spinalonga

WOM

De WOM is in 2008 opgericht door de gemeente Den Haag en de woningcorporatie Staedion met als doel de leefbaarheid en veiligheid van de Stationsbuurt en het Oude Centrum te verbeteren. De WOM doet dit door het onderhouden, renoveren en herontwikkelen van haar vastgoed waardoor ook andere vastgoedeigenaren gaan investeren in het vastgoed in deze wijken. De laatste drie jaar heeft de WOM in de Stationsbuurt en het Oude Centrum bij ongeveer 180 panden het achterstallig onderhoud weggewerkt.