Huize Agnes 5 jaar: reden voor een feestje


UTRECHT, 20111006 -- Op 12 oktober 2011 bestaat het project Huize Agnes van de Stichting Agnes van Leeuwenberch vijf jaar. Met dit project, dat onder leiding staat van Henny van den Nagel, heeft de stichting de afgelopen jaren een bijdrage geleverd aan een samenleving die menswaardig omgaat met vrouwen en kinderen zonder papieren.

Op 14 oktober is het tijd voor een feestje. Het vijfjarig bestaan wordt gevierd met een receptie voor genodigden en een feest voor (oud)bewoners en vrijwilligers. Later in het jubileumjaar zal er nog een symposium georganiseerd worden met als thema “Het huidige asielbeleid houdt te weinig rekening met de specifieke problematiek van de vrouw”.

De afgelopen vijf jaar was een komen en gaan van nieuwe gezichten. Nu wonen er zeven volwassenen en zeven kinderen in Huize Agnes, maar in de afgelopen 5 jaar heeft het huis in totaal 93 bewoners gehad, zowel vrouwen als kinderen. Helaas heeft Huize Agnes ook vrouwen en kinderen niet kunnen plaatsen. Met meer subsidie en een geschikt pand zou de stichting ook deze vrouwen en kinderen zonder verblijfsvergunning een welverdiend onderdak kunnen bieden.

De Stichting Agnes van Leeuwenberch heeft de afgelopen jaren haar financiële ups en downs gekend. Het blijft ieder jaar lastig om de begroting voor de exploitatie rond te krijgen. De stichting krijgt uiteraard hulp van de Gemeente en enkele fondsen, maar zonder de hulp van donateurs zou het huis niet kunnen bestaan.

Voor meer informatie kunt u kijken op onze website: http://www.agnesvanleeuwenberch.nl

Over Huize Agnes
Het doel van de stichting Agnes van Leeuwenberch is om vrouwen en kinderen zonder verblijfspapieren uit het hele land een tijdelijke, veilige en gezonde leefplek te bieden. Gedurende hun verblijf in Huize Agnes worden zij door vrijwilligers ondersteund om hun leven een positieve wending te geven.





Ingezonden persbericht