Ingezonden persbericht


Het jubilerende festival Cinekid maakt de programmering bekend: grootser, completer en interactiever dan ooit. Het Cinekidfestival in Amsterdam staat garant voor een geweldige dag uit voor het hele gezin.

Vanaf vandaag staat op de site van Cinekid het volledige festivalprogramma. Zoals gebruikelijk bevat het een ruim aanbod van speelfilms, documentaires, televisieseries, workshops en masterclasses. Online kaarten bestellen kan eveneens vanaf vandaag.

Enkele van de vele hoogtepunten van het festival:

- Koninklijke opening door Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje en Prinses Máxima der Nederlanden
- Tijdens de opening de wereldpremière van Patatje Oorlog van Nicole van Kilsdonk
- 25-jarig jubileumprogramma: 25 jaar Cinekid Winnaars, de beste kinderfilms zoals Mathilda, Mijn Vader Woont In Rio en Het Zakmes
- Dag van de Nederlandse jeugdfilm, inclusief boekpresentatie van 'Abeltje to Zoop'
- Premières van Nederlandse televisieseries 'Hoe Overleef Ik...', 'Klokhuis Maakt Geschiedenis' en 'De Avonturen van Pim & Pom’
- 43 workshops, interactieve installaties en games in het MediaLab, zoals Puppet Parade, Lonely in the Crowd, Cars 2, Acteren Kun Je Leren, Animatieplaats en de Footloose Dansworkshop
- Meet-n-Greet en workshops met vele bekenden als de cast van SpangaS, Nicole van Kilsdonk, Ruben van der Meer en eindredacteur van Het Klokhuis Loes Wormeester.

Kortom laat je meeslepen want van 12 tot en met 21 oktober valt er heel wat te kijken, te doen én te beleven op de Westergasfabriek te Amsterdam.

Naast het publieksprogramma organiseert Cinekid ook Cinekid for Professionals. Het programma en de sprekers van Cinekid for Professionals staan online.

Over Cinekid

Cinekid organiseert jaarlijks, tijdens de herfstvakantie, hét internationale Film-, Televisie- en Nieuwe Mediafestival voor de Jeugd. Wat begon als een bescheiden filmfestival is in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een prestigieus, internationaal, mediafestival. Het Amsterdamse festival komt naar de kinderen toe met 29 satellietfestivals door heel Nederland.

Niet alleen kinderen en hun ouders profiteren van de kennis en inzet van Stichting Cinekid. Tijdens het festival vindt de Cinekid Conference Living in Media plaats en is het een ontmoetings- en marktplaats voor Nederlandse en internationale mediaprofessionals en de media-industrie. Gedurende het jaar ontwikkelt de educatie afdeling workshops en lesprogramma's met innovatieve middelen. #Cinekid, #Programma #MediaLab
// Einde bericht

Noot aan de redactie (