Bont voor Dieren



Persbericht: SuperTrash eigenaresse Olcay Gulsen stopt met de verkoop van bont.

Na de Bijenkorf, H&M, V&D en Wehkamp heeft nu ook SuperTrash officieel verklaard vanaf hun volgende herfst/winter collectie nooit meer met echt bont te zullen werken. Dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren gaat SuperTrash dan ook toevoegen aan haar bontvrij lijst die elke maand uitgebreid wordt met meer winkels die een bontvrijbeleid voeren.

Olcay Gulsen, eigenaresse van SuperTrash en jurylid van het populaire modeprogramma Project Catwalk, werd onlangs door Bont voor Dieren benaderd over het gebruik van konijnenbont in haar kledingcollectie met het verzoek om dit gebruik van echt bont te stoppen. "Bont is onacceptabel in de mode. Bovendien wordt een bontkonijn geslacht met zijn dikke wintervacht en is dan niet meer geschikt voor consumptie. Het konijn wordt enkel gedood voor zijn bontje. Dit vinden wij wreed en onnodig." zegt Nicole van Gemert, directeur van Bont voor Dieren.

Na het verkrijgen van de informatie over de wrede manier waarop dieren worden gehouden en soms zelfs levend gevild voor hun vacht, nam Olcay Gulsen direct contact op met Bont voor Dieren en ondertekende de internationale bontvrijverklaring met richtlijnen voor een diervriendelijk beleid.

"SuperTrash werkt graag duurzaam en bewust en zal daarom vanaf de nieuwe collectie in 2012 geen bont meer verwerken in haar collecties" aldus Olcay Gulsen.

Van Gemert: "Steeds meer bedrijven ondertekenen de bontvrij verklaring en zijn er trots op geen bont te gebruiken. Naast dat wij zelf actief winkels en ontwerpers benaderen komen sommige merken ook naar ons toe met verzoek tot opname in onze bontvrijlijst. Waar steeds meer mensen het over eens lijken te zijn, is dat mode allang niet meer alleen gaat over esthetiek, maar ook over ethiek, over maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid. Mensen willen bewuster ondernemen. Dit kunnen wij enkel toejuichen."

SuperTrash geeft gehoor aan de oproep van Bont voor Dieren voor een bontvrij Nederland. Wat Bont voor Dieren betreft wordt er over vijf jaar in Nederland geen bont meer geproduceerd of verkocht. De online petitie hiervoor werd in oktober gestart met een bontvrij-actie op de PC Hooftstraat.


----------