Erasmus Universiteit Rotterdam

Nieuws

Hoge waardering voor Bavaria City Racing 2011

]

Onderzoek EUR: bezoekersbestedingen van ruim 10 miljoen euro

Bavaria City Racing 2011 is met een rapportcijfer van 8,2 zeer hoog gewaardeerd door de bezoekers van het evenement dat eind augustus voor de zevende maal in de straten van Rotterdam werd georganiseerd. Dit is een van de opmerkelijke resultaten uit een representatieve enquête die op de dag van het evenement is uitgevoerd door de Erasmus School of Economics (ESE).

Hoogleraar toegepaste econometrie prof.dr. Philip Hans Franses onderzocht meerdere facetten van Bavaria City Racing. Eerder deed hij dit ook al tijdens de edities van 2008 en 2009. "Het evenement is elk jaar weer een enorm spektakel. Het levert de stad veel op aan extra bestedingen in winkels en horeca", aldus Franses.

Bavaria City Racing blijkt een echte publiekstrekker voor de gemeente Rotterdam. Het onderzoek toont aan dat 68 procent van de circa half miljoen bezoekers speciaal voor het evenement naar de Maasstad komt. Hoewel de gemiddelde bestedingen per persoon dit jaar zijn gedaald naar 30 euro (in 2009 nog 40 euro), levert het Rotterdam economisch gezien ruim 10 miljoen euro extra op.

De bezoeker van Bavaria City Racing 2011 is meestal mannelijk (70%), tussen de 30 en 50 jaar oud (42%) en voor het grootste deel afkomstig uit de provincie Zuid-Holland (83%). Liefst 82% van de bezoekers neemt een of twee kinderen mee, waaruit opgemaakt kan worden dat het evenement een echt familie-uitje is. Het openbaar vervoer (bij uitstek de metro) wordt door de meeste mensen verkozen als het meest favoriete transportmiddel.