Ingezonden persbericht


Nieuwbouw Handelskade begin 2012 in verkoop

Eerste ontwikkeling Waalfront Nijmegen van start

Nijmegen, 12 oktober 2011 - Ontwikkelingsbedrijf Waalfront (OBW), Bouwfonds Ontwikkeling en Standvast Wonen hebben vandaag een overeenkomst getekend voor de realisatie van ruim 500 woningen op de Handelskade, het eerste deelplan van de grote gebiedsontwikkeling in het Waalfront.

De Handelskade is de plek waar voorheen het gebouw van Dagblad De Gelderlander stond, grenzend aan de haven en de binnenstad van Nijmegen. Enkele maanden na de start van de sloop van het voormalig gebouw van De Gelderlander is met deze ondertekening een volgende stap gezet in de ontwikkeling van het Waalfront. Op de Handelskade komen naast de ruim 500 huur- en koopappartementen voor diverse doelgroepen in verschillende prijsklassen, commerciële voorzieningen, zoals bijvoorbeeld een hotel en/of een restaurant, maar ook bedrijfsruimten voor dienstverleners. Ook realiseren de ontwikkelaars ruim 500 gebouwde parkeerplaatsen. De verkoop van de eerste woningen start in het begin van 2012.

Eerste bewoners nemen begin 2014 intrek
Willem de Jager,projectdirecteur OBW: "De ontwikkeling in het Waalfrontgebied gaat stap voor stap. Na de sloop van De Gelderlander hebben we vandaag een overeenkomst gesloten voor de realisatie van de eerste woningen. Op basis van deze overeenkomst kunnen we beginnen met het bouwrijpmaken van het uit te breiden bouwterrein. De start bouw volgt dan in de tweede helft van 2012. We verwachten nu dat de eerste bewoners begin 2014 in het Waalfront zullen kunnen gaan wonen."

Woningcorporatie Standvast Wonen uit Nijmegen en Bouwfonds Ontwikkeling uit Amersfoort zijn de ontwikkelaars van dit gebied. Standvast Wonen neemt het deel van de sociale huurwoningen voor haar rekening. Wethouder Kunst (als aandeelhouder van OBW), de heer Joosen (Bouwfonds Ontwikkeling) en de heer Van Grinsven (Standvast Wonen), ondertekenden hiertoe vandaag een overeenkomst.

Artist impressions Handelskade en debat 'Het nieuwe werken' Op 30 oktober a.s. wordt er vanaf 15.00 uur een tipje van de sluier opgelicht. De eerste artist impressions van de appartementen, atelierwoningen en horeca zijn te zien in de Waalzaal van de Stadsschouwburg en krijgen een toelichting van architect Vera Yanovshtchinsky. Daarnaast laten verschillende Nijmeegse kunstenaars beelden en impressies zien van 'hun' Waalfront. Aansluitend gaat een debat over 'Het Nieuwe Werken in Nijmegen' in op de vraag hoe werken, ontspannen en wonen samen kunnen gaan op de Handelskade.

Om op de hoogte te blijven rondom de ontwikkelingen van Waalfront kan men zich inschrijven via www.waalfrontnijmegen.nl.

Feiten en cijfers Waalfront Nijmegen

* 2.650 woningen

* 30.000m2 (centrum)voorzieningen en bedrijfsruimten
* Realisatie 2012 - 2023

Feiten en cijfers deelplan Handelskade Waalfront

* Handelskade is eerste plandeel van Waalfront
* 510 woningen

* 4000m2 commerciële voorzieningen

* 540 gebouwde parkeerplaatsen.

* Realisatie 2012 - 2017

Over Bouwfonds Ontwikkeling
Bouwfonds Ontwikkeling is bijna 65 jaar actief en is één van de grootste gebiedsontwikkelaars van Europa. Bouwfonds richt zich op de ontwikkeling van integrale woongebieden en kleinschalig commercieel vastgoed, waar het goed wonen, leven en recreëren is. We zijn marktleider op het gebied van zowel binnenstedelijke gebieden als uitleglocaties. Bouwfonds Ontwikkeling is onderdeel van Rabo Vastgoedgroep.

Over Ontwikkelingsbedrijf Waalfront
Ontwikkelingsbedrijf Waalfront (OBW) is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Nijmegen en Bouwfonds Ontwikkeling. Het OBW werkt aan de realisering van het gezamenlijk opgestelde masterplan Waalfront. In het gebied grofweg gelegen tussen het centrum van Nijmegen en de nieuwe Waalbrug De Oversteek komt een nieuwe, spraakmakende en inspirerende stadswijk aan de Waal met woningen, voorzieningen en een aantrekkelijke openbare ruimte. Er komen zo'n 2600 nieuwe woningen en voorzieningen.

Over Standvast Wonen
Standvast Wonen is een woningcorporatie die aan 7.000 huishoudens een woning verhuurt in Nijmegen, Beuningen, Ewijk, Weurt en Winssen. We werken aan vitale leefgemeenschappen, een bonte mix van mensen, voorzieningen en woningen. Standvast Wonen wil kansen creëren voor iedereen die wil en bereid is zelf actie te ondernemen. Met durf en overtuiging zetten wij ons hiervoor in. Niet alleen. Maar samen met onze medewerkers, partners en bewoners. In 2011 bestaat Standvast Wonen 100 jaar! Kijk voor meer informatie op http://www.standvastwonen.nl

Noot voor redactie,