Ingezonden persbericht


()

Utrecht, 12 oktober 2011

Advies- en hulplijn voor familie en naasten in de geestelijke gezondheidszorg weer actief

0900 333 2222 (10 ct/min ).

Familie, vrienden en relaties van cliënten in de geestelijke gezondheidszorg kunnen weer bellen naar de advies- en hulplijn van de Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen (LSFVP). Familievertrouwenspersonen zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur. Zij beantwoorden vragen over het ziektebeeld of de behandeling van een familielid of naaste. Zij geven informatie over hulp bij het leggen van contact met de hulpverlener, behandelaar of instelling en de mogelijke vormen van bemiddeling. Zij steunen wie zoekt naar oplossingen bij klachten over de GGz-instelling. Bellers kunnen ook terecht voor informatie en doorverwijzing naar organisaties die verder kunnen ondersteunen, zoals mantelzorgorganisaties of lotgenotengroepen en de contactgegevens van de dichtstbijzijnde familievertrouwenspersoon (fvp).

Marjan Berk, zelf moeder van een zoon die ondersteuning van Triade krijgt bij het wonen, raadt de Advies- en hulplijn aan:

Het water staat u aan de lippen?

Waar is de uitgestoken hand, het luisterend oor?

Waar is de onafhankelijke deskundige en betrokken mens, die ik mijn dringende vragen kan voorleggen?

De LSFVP is opdrachtgever van familievertrouwenspersonen (fvp'en) in de geestelijke gezondheidszorg (www.lsfvp.nl) .

De herstart van de advies- en hulplijn is mogelijk door een subsidie van het Ministerie van VWS voor 2012. ___________________________________________________________________________