Gemeente Soest

Starterslening in Soest niet meer mogelijk

12 oktober 2011

Het is voor starters op de Soester woningmarkt met onmiddellijke ingang niet meer mogelijk een starterslening aan te vragen. Sinds de herinvoering van de regeling in juni van dit jaar heeft de gemeente 13 jonge huishoudens ondersteund in de financiering van hun eerste woning. Met de toewijzing van de laatste starterslening is het budget dat het college tot haar beschikking had volledig gebruikt.

In mei van dit jaar stemde de gemeenteraad in met het beschikbaar stellen van ruim 3 honderdduizend euro voor startersleningen. Dit om de woningmarkt toegankelijker te maken voor huishoudens die voor de eerste maal een woning wilden kopen, maar financieel niet in staat waren deze wens te realiseren.

Sinds de regeling begin juni in werking trad hebben 13 huishoudens er gebruik van gemaakt. Omdat er in de meeste gevallen het maximale leenbedrag van EUR 25.000 werd aangevraagd, nam het beschikbare budget snel af. Met de recente toewijzing van de laatste gemeentelijke starterslening is de bodem van het budget bereikt.

Het college bereidt momenteel een voorstel om het budget aan te vullen voor om aan de gemeenteraad voor te leggen.