Gemeente Coevorden

Wethouders openen fietspad Coevorderstraatweg

woensdag 12 oktober 2011
Wethouders openen op een tandem het nieuwe fietspad. Klik om te vergroten

Op woensdag 12 oktober opende wethouder Ruud Wilting samen met zijn Hoogeveense collega Tiens Eerenstein het nieuwe fietspad aan de Coevorderstraatweg tussen Geesbrug en Hoogeveen. Het fietspad zorgt er onder andere voor dat scholieren uit Geesbrug veilig naar Hoogeveen kunnen fietsen.

Het plan voor een fietspad bestond al langer, maar in 2010 werd besloten dat het fietspad er ook echt zou gaan komen. Het was vooral de wens van de bewoners van Geesbrug, omdat er geen goede verbinding bestond met Hoogeveen voor de fietsende scholieren.

Wethouder Ruud Wilting: "Veel kinderen uit Geesbrug gaan naar school in Hoogeveen en voor hen is een veilige fietsverbinding belangrijk. Op deze plek was dat nog niet het geval en ik ben blij dat zij nu veilig naar school kunnen fietsen. Zowel de fietsers als de automobilisten hebben baat bij een veilige verkeerssituatie."

De gemeenten Coevorden en Hoogeveen hebben het project samen uitgevoerd, met hulp van de plaatselijke bevolking. Van de provincie Drenthe kwam een financiële bijdrage aan het fietspad.

Het 6 kilometer lange fietspad werd woensdag geopend door wethouder Ruud Wilting van de gemeente Coevorden, en de wethouder van Hoogeveen, Tiens Eerenstein. De wethouders kwamen aanrijden op een tandem, een goed symbool voor de samenwerking tussen de twee gemeenten.