Politie Gelderland-Zuid

Twee jongens aangehouden op gestolen bromscooter

Nijmegen, 12-10-2011 o Een 14-jarige en een 16-jarige jongen, beide uit Arnhem, zijn bij de Rode Toren in Nijmegen aangehouden terzake diefstal van een bromfiets. Het tweetal probeerde nog tevergeefs te ontkomen aan een motoragent.

De motoragent wilde in eerste instantie een normale verkeerscontrole uitvoeren op de bromfiets met de jongens. Deze reden echter zonder te stoppen door en negeerden diverse stoptekens van de motoragent. Bij de Rode Toren botsten de jongens tegen een paaltje, waarop de motoragent hen staande kon houden.

De agent zag nu dat het slot van de bromfiets verbroken was. De jongens verklaarden de bromfiets gevonden te hebben. Zij zijn daarop aangehouden terzake diefstal en heling van de bromfiets. Bij controle bleek dat de bromfiets als gestolen stond gesignaleerd.

De twee verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. Bij hun verhoor verklaarde één van de jongens dat de bromfiets van een kennis van hun was. De ander weigerde een verklaring af te leggen.

De politie onderzoekt de zaak verder en maakt proces-verbaal op tegen de jongens.

(00)

Laatst gewijzigd 12-10-2011 9:19 | © Regio Gelderland-Zuid |