Lijfelijk campagne tegen geweld, plaktattoo 'VAN MIJ!'


Den Haag, 20110914 -- Klasgenoten die lomp over meiden praten, slaafse ‘chicks’ in clips, geweld op internet… Jongeren die zich hieraan ergeren, kunnen daar nu écht wat aan doen. Op 12 oktober a.s. is in Den Haag de kick off van WE CAN Young. Dit project richt zich op het tegengaan van geweld tegen vrouwen en meiden. Overal in de stad duiken al jongeren op met de plaktattoo ‘VAN MIJ’, dat is een eerste stap die je kunt zetten als ‘changemaker’.

Ik ben VAN MIJ!

Om bekendheid te geven aan WE CAN Young Den Haag liggen er overal in de stad plaktattoos met de kreet ‘VAN MIJ’. Daarmee geven jongeren aan dat je lijf altijd van jezelf is en dat je ongelijkheid, discriminatie en geweld niet hoeft te pikken. Wie nog actiever wil bijdragen wordt changemaker. Changemakers zijn mensen die zelf kleine en grote acties ondernemen. Jonge changemakes kunnen op 12 oktober hun creativiteit de vrije loop laten en meewerken aan een Haagse campagne. Van een graffiti wall tot een debatmiddag en van filmpjes op You Tube tot banners op Hyves of iets eigenzinnigs dat zij zelf hebben verzonnen...!

Doe mee op 12 oktober a.s.

Doe mee met de kick off op 12 oktober. Als je tussen de 12 en 18 jaar bent, kun je een Haagse actie op poten zetten (die deel uitmaakt van een wereldwijde campagne!). Je krijgt daarbij begeleiding van professionals; b.v. ontwerpers, webbouwers, reclamemensen… Net wat er nodig is voor je plan. Je werkt dus aan iets goeds en de dosis ervaring die je opdoet is ook nog eens mooi voor je cv. Meld je aan via www.wecan.nl/young > Den Haag.

Ook Karsten Klein doet mee
De gemeenten Den Haag, Arnhem en Zwolle zijn coalitiepartner van WE CAN. Zij zijn hiermee aanjagers in hun regio en verantwoordelijk voor lokale coördinatie. Drie wethouders uit deze gemeenten hebben zich aangemeld als changemaker. In Den Haag is dat Karsten Klein (Jeugd, Welzijn en Sport), in Arnhem Luuk van Geffen (Onderwijs, Jeugdbeleid en Veiligheid) en in Zwolle Nelleke Vedelaar (Welzijn, Maatschappelijke opvang en Cultuur). Als changemaker gaan zij zich ook persoonlijk inzetten voor WE CAN Young.

Uitvoering
WE CAN YOUNG is een initiatief van Importante en MOVISIE en wordt gefinancierd door ZonMw. Importante, projectbureau voor vrouwelijke ambitie, is tevens landelijk coördinator van het project.





Importante, projectbureau voor de vrouwelijke ambitie