Nederland bereidt zich voor op welkome Asterix- invasie

Europa’s geliefde Asterix de Galliër komt tot leven als Europese tourheld van SEE Touring Attractions 2012

FRANKFURT, Duitsland--(BUSINESS WIRE)-- 20111012 --

's Werelds populaire en strijdlustige held, Asterix, zal door vriend en vijand worden vergezeld tijdens een ongeziene Europese touringattractie, zo werd vandaag aangekondigd.

Astérix on tour: SEE Touring Attractions announces a five year tour of Europe for Astérix (Photo: Bu ...

Astérix on tour: SEE Touring Attractions announces a five year tour of Europe for Astérix (Photo: Business Wire)

Op de boekenbeurs in Frankfurt werd onthuld dat de lang verwachte tour de iconische personages naar landen in heel Europa zal brengen.

SEE Touring Attractions, de entertainmentvernieuwers bij uitstek achter uitverkochte attracties als Star Trek en Titanic, zijn zich ervan bewust dat fans van alle leeftijden veel plezier aan Asterix zullen beleven.

“Fans zullen dit maar al te graag mee willen maken”, zei Martin Biallas, CEO van SEE Touring Attractions. “Het wordt totaal anders als dat Asterix fans tot nu toe hebben beleefd - een immersieve en leuke tocht vol avonturen, die zo karakteristiek is voor de energie en de gemoedstoestand van de Galliër.”

De Asterix-tour, die in de herfst van 2012 van start gaat, zal vijf jaar lang de grote Europese steden aandoen. De landen zijn Duitsland, Frankrijk, Spanje, België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, waar de nodige spanning verwekt zal worden, zoals dat verwacht kan worden bij elke verschijning alhier van Asterix, Obelix en hun vrienden.

Les Éditions Albert René juicht de naderende tour van harte toe omdat deze een manier is om nieuwe fans aan te trekken, waaraan ook de bestaande liefhebbers veel plezier zullen beleven. “SEE Touring Attractions zal een event creëren met een aantrekkelijk funpakket, zodat ieder zijn hartstochtsdroom van Asterix kan verwezenlijken door de geliefde Galliër nu in levenden lijve te aanschouwen.”

De bezoekers van deze nieuwe allesomvattende touringtentoonstelling kunnen de ongelooflijke wereld van Asterix en zijn loyale metgezellen Obelix en Dogmatix binnengaan tijdens een twee uur durende plezierreis waarbij nieuwe landen en culturen worden ontdekt.

Door middel van interactieve activiteiten zullen gedenkwaardige momenten en personages uit alle 34 boeken opnieuw worden gecreëerd, in een combinatie van de meest geavanceerde technologie, fysieke uitdaging en de fun van een persoonlijke ontmoeting met de personages uit het jaar 50 voor Christus in Gallië.

Onderdeel van de attractie zijn de volgende geplande activiteiten voor bezoekers:

  • Het dorp onderzoeken met Asterix en Obelix
  • De Alpen doorkruisen, met behulp van de nieuwste technologie van het rotsklimmen
  • Hoog boven het oude Gallië en Rome vliegen door middel van high tech-simulatie en theater met 4D-effecten
  • Je begeven door de onvoorspelbare piramides van Egypte
  • Spelen met veel romige kaas van Obelix
  • De zeilen zetten met de piraten
  • Foto's maken van jezelf met Asterix, Obelix en op de troon van Cleopatra
  • En natuurlijk de strijd tegen de Romeinen aangaan

Meer informatie, o.a. over tourdata en kaartenverkoop zal in de volgende maanden te zien zijn op de website van de tour asterix-tour.com.

Asterix en zijn loyale metgezel Obelix, een uitvinding van Rene Goscinny en Albert Uderzo, verschenen voor de eerste keer in druk in oktober 1959. De avonturen van Asterix en Obelix en hun strijd tegen de Romeinen zijn sindsdien in meer dan 100 talen vertaald.

Over de SEE-familie van bedrijven

SEE houdt zich al meer dan 10 jaar bezig met thematisch entertainment. Voor SEE betekent dit een proces van het op een nieuwe en moderne wijze gebruik maken van bekende entertainmentrechten en franchises, om zo het merkbewustzijn te verhogen en lucratieve extra inkomstenstromen voor licentiehouders en projectbeleggers te creëren. SEE heeft met de meest iconische namen in de showbusiness gewerkt, zoals Star Trek en Titanic. SEE Touring Attractions, Inc. heeft veel prijzen gewonnen voor excellentie in touringattracties en andere thematische entertainmentprojecten.

SEE Games, LLC is een van de nieuwste leden van de in Los Angeles gevestigde SEE-familie van bedrijven. Als een natuurlijk verlengingsstuk van de kernlicentie-activiteiten, brengen SEE Games en haar dochter- en partnerondernemingen de wereld van thematisch amusement online. SEE Virtual World MJ, LLC is de uitgever achter de veelvuldig geanticipeerde Planet Michael™, een interactieve spel- en sociale belevenis waarin het legaat van Michael Jackson gevierd wordt. SEE Virtual World 1, LLC zal een interactief thematisch Universal Monsters™ en Van Helsing videospel publiceren en SEE Games zal browserspelen publiceren, gebaseerd op Asterix en Obelix, Men in Black, Total Recall (2012), WaterWorld en War of the Worlds (2005).

Voor meer informatie over de SEE-familie van bedrijven en haar producten, kunt u terecht op http://www.seeglobalentertainment.com

Over les Editions Albert René

Les Éditions Albert René is opgericht door Albert Uderzo in 1979 en bezit alle rechten op het Asterix-universum, met als drievoudige missie:

  • Publicatie van de albums van Asterix de Galliër door Albert Uderzo sinds 1980 en herpublicaties van andere series die gemaakt zijn met René Goscinny, zoals Jehan Pistolet en Oumpah-Pah.
  • Start van nieuwe projecten: films en animaties, locale en internationale shows.
  • Beheer van de internationale rechten van het Asterix-universum door het verlenen van licenties voor tie-in producten en promotiedoeleinden, waaronder de producten voor het pretpark “Parc ASTERIX” bij Parijs.

Voor meer informatie over Les Editions Albert René en Asterix kunt u terecht op http://www.asterix.com

Foto's/Multimediagalerij beschikbaar op:http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=50025296&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Imagination
Naam Annalise Walliker
Telefoon +44 (0) 207 323 3300

E-mail Annalise.walliker@imagination.com