Gemeente Tilburg

Plaatsing liggers voor brug Burgemeester
Letschertweg

Werkzaamheden in de nachten van 12 tot 16 oktober 2011

Deze week worden de liggers geplaatst op de peilers voor de nieuwe brug over het Wilhelminakanaal. Hiermee wordt weer een belangrijke stap gezet in de voltooiing van de Burgemeester Letschertweg. De werkzaamheden worden 's nachts uitgevoerd vanwege het benodigde uitzonderlijke transport. Het is een gigantische klus om de loodzware liggers op 8,5m hoogte te plaatsen.

Uitvoering werkzaamheden
De liggers voor de brug worden geplaatst in de nachten van woensdag op donderdag 12-13 oktober, donderdag op vrijdag 13-14 oktober, vrijdag op zaterdag 14-15 oktober. Als reservedatum wordt ingezet de nacht van zaterdag op zondag 15-16 oktober. De voorbereidende werkzaamheden vinden plaats vanaf 19.00uur. Rond 22.00 uur worden de eerste liggers op de locatie verwacht. De liggers worden op een ponton gereden dat in het kanaal ligt. Vervolgens worden de liggers met twee gigantische kranen op de reeds aangebracht pijlers getakeld.

Transport
Rond 20.00 uur gaan de liggers (waarvan de langste 58 meter lang is en 160ton weegt!) op transport vanuit de Koudekerk a/d Rijn naar Tilburg. De transportvoertuigen hebben een lengte van 73.00 meter. Omstreeks 22.00 uur arriveren deze op het werk.

Feiten en cijfers
Hoogte ligger: 1,85mtr; Breedte per ligger: 1,18mtr; Lengte liggers: 58mtr Gewicht ligger: 160 ton, Aantal liggers: 18 stuks
Transport van Koudekerk a/d Rijn - Tilburg
Transportlengte: 73mtr; Transportgewicht: 225 ton; Aantal wielen onder transport: 106 stuks

Publieke tribune en parkeren
GeĂŻnteresseerden die de werkzaamheden willen zien, kunnen plaatsnemen op een tijdelijke tribune. Deze wordt gebouwd op het fietspad Dongense Kanaaldijk- zuid (Reeshofzijde) nabij het werk.

LET OP: belangstellenden kunnen parkeren aan de Kanaaldijk zuid nabij de Reeshof. Van daaruit is het ongeveer 400meter lopen naar de tribune. Gelieve auto's niet te parkeren in de nabijheid van het werk, inclusief de Langendijk in verband met het transport en de plaatsing van de liggers.
Dit persbericht beschrijft activiteiten die horen bij de uitvoering van eerder vastgesteld beleid.


+++
Contactpersonen voor de pers:
Mocht u interesse hebben om de werkzaamheden vanaf de bouwplaats te bezichtigen, neem dan even contact op met: Brugt Groenevelt, woordvoerder wethouder Roel Lauwerier, telefoon 06 - 129 16 887.