Consumentenautoriteit


Masterclass: zicht op toezicht

31 augustus 2011 | Nieuwsbericht

Donderdag 13 oktober 2011, Zürichtoren - Den Haag

Ooit wel eens bedacht wat er kan gebeuren als de NMa (Nederlandse Mededingingsautoriteit), OPTA (Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit) en de Consumentenautoriteit er niet zouden zijn? Als bedrijven ongestraft prijsafspraken maken en jij als consument daardoor teveel betaalt? Als bedrijven lak hebben aan het Bel-me-niet Register en jou 's avonds onder het eten lastigvallen, zonder dat er iemand tegen optreedt? Als er geen instantie is waar je met al je consumentenvragen terecht kunt?

Maak kennis met het toezichtsvak en doe mee met de masterclass voor studenten, georganiseerd door de NMa, OPTA en Consumentenautoriteit. Je komt veel te weten over het reguleren van en het toezicht op de energie- en telecommarkten en over het consumentenrecht. Je leert het speelveld kennen, maar ook de medewerkers die je van alles vertellen over hun werk.

Tijdens de masterclass werk je in multidisciplinaire teams aan twee casus. Een stevige casus over de regulering van netbeheerders van een gas- en elektriciteitsnetwerk, waarin jij de pet van toezichthouder, netbeheerder en consumentenorganisatie op zet. En een casus over consumentenbescherming. Een consument zit ongewild vast aan een nieuwe energieleverancier na een wervingstelefoontje. Wat kan jij als toezichthouder voor hem doen? Je analyseert beide cases en bedenkt een aanpak. Kopstukken van de NMa, OPTA en de Consumentenautoriteit beoordelen die aanpak en geven je direct hun feedback.

Volg jij een universitaire juridische of economische studie, heb je affiniteit met reguleringsvraagstukken of consumentenrecht en zit je in het laatste jaar van je bachelor? Kom dan kennismaken met ons en geef je op voor de masterclass. Doe dat snel, want er is maar een beperkt aantal plaatsen. Ontdek hoe goed jij in de markt ligt en schrijf je nu in!

Meld je aan vóór 3 oktober en hou 13 oktober alvast vrij in je agenda!