EU en Georgië: samenwerking en gezamenlijke veiligheidsdoelen

Persbericht van Europees Parlement Den Haag

Op donderdag 13 oktober aanstaande vindt in het Huis van Europa een bijenkomst plaats over de betrekkingen tussen de EU en Georgië. Tijdens deze bijeenkomst zal mevrouw Eka Tkeshelashvili - vicepremier van Georgië en Minister voor Re-integratie, haar visie geven op Georgië's houding ten aanzien van het Oostelijk Partnerschap en samenwerking met de EU. Daarnaast zal ze de veiligheidssituatie in en rond Georgië bespreken, de pogingen om tot een vreedzame oplossing van conflicten te komen en Georgië's kijk op energieveiligheid in de regio nader toelichten.

Mevrouw Eka Tkeshelashvili heeft onder andere gewerkt als Minister van Buitenlandse Zaken van Georgië, als nationale veiligheidsadviseur voor de President, als Minister van Justitie en als Procureur-generaal.

Overige informatie:

De bijeenkomst wordt gehouden op 13 oktober 2011 in het Huis van Europa aan de Korte Vijverberg 5-6 in Den Haag. Inloop vanaf 15.30u. De lezing start om 16.00u en eindigt rond 17.15u. Indien u geïnteresseerd bent, dan kunt u zich aanmelden op het volgende e-mailadres: epdenhaag@europarl.europa.eu




Razende Robot Reporter