Politie Midden- en West Brabant

Politie team Bergen/Woensdrecht houdt hennepruimdag

Bergen op Zoom, 13-10-2011

De politie van het team Bergen/Woensdrecht heeft woensdag, 12 oktober 2011, een hennepruimdag gehouden. Tijdens de actie zijn ruim 400 hennepplanten en 300 gram henneptoppen in beslag genomen en zijn twee verdachten aangehouden.

In een woning Pastoor Jutenlaan troffen agenten een hennepdrogerij annex opslag aan. In een droogrek hing nog ca. 300 gram hennep te drogen. De twee bewoners zijn aangehouden en in het politiebureau verhoord. Na verhoor mochten zij weer huiswaarts keren. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt en men zal zich op een later moment voor de rechter moeten verantwoorden.

In een woning aan de Augustalaan werd in een professioneel opgestelde en ingerichte hennepkwekerij 208 in bloeischietende hennepplanten aangetroffen. Er werden nog diverse gedroogde delen bloemtoppen en plantendelen aangetroffen waardoor het vermoeden van eerdere kweken werden versterkt. De bewoners en tevens eigenaren van de woning en de kwekerij zullen later deze week aan het bureau worden verhoord, waarna zij zich later voor de rechter mogen verantwoorden. In verband met de verworven opbrengsten uit de eerdere oogsten werd door de politie een personenauto in beslag genomen.

In een woning aan de Waalstraat werd op de zolder een professioneel ingerichte hennepkwekerij aangetroffen met 206 in bloemschietende hennepplanten. Ook werden gedroogde hennepdelen aangetroffen van een eerdere kweek. De bewoners van het pand zullen later deze week worden gehoord.

De in beslag genomen kweekmaterialen, hennep bloemtoppen en -planten met een straatwaarde van circa 91000 euro zijn inmiddels vernietigd. In de woningen bij de hennepkwekerijen bleek de stroom illegaal afgetapt en waren hierdoor zeer gevaarlijke (brand) situaties ontstaan. Beide woningen zijn door de energiemaatschappij van het energienet
afgekoppeld.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 13-10-2011 10:06 | © Regio Midden en West Brabant |