Gemeente Boxmeer


Boxmeer genomineerd als beste sociale dienst

De afdeling Sociale Zaken van de gemeente Boxmeer is genomineerd als 'Beste Sociale Dienst van Nederland'. Van de ruim vierhonderd gemeenten hebben zich honderd gemeenten kandidaat gesteld. Dertig gemeenten, waaronder Boxmeer zijn gevraagd zich kandidaat te stellen. Deze gemeenten zijn opgevallen door een innovatieve en klantgerichte aanpak van de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) en de WWB (wet werk en bijstand).

De beoordelingscommissie bestaat uit deskundigen op het gebied van de sociale dienstverlening. Gekeken wordt vooral naar de manier waarop én de snelheid waarmee een klant geholpen wordt. Na deze uitgebreide selectie zijn er 5 gemeenten overgebleven die zo goed zijn beoordeeld dat zij kans maken op de titel "Beste Sociale Dienst van Nederland".

Wethouder Dick Schaap is er trots op dat Boxmeer één van de vijf genomineerden is. "De klant staat in Boxmeer altijd centraal. De inzet van onze medewerkers is er op gericht dat de klant uiteindelijk zo zelfstandig mogelijk kan zijn, én deel kan nemen aan de Boxmeerse samenleving. Dit wordt bereikt met zo min mogelijk papierwerk. Samen met de klant wordt gezocht naar de best passende oplossing. Soms zijn dit oplossingen die door de gemeente worden georganiseerd en/of gefinancierd, maar het kan ook zijn dat de klant geholpen wordt zelf zijn probleem op te lossen. Deze nominatie geeft aan dat Boxmeer goed aan de weg timmert".

21 oktober wordt er aan de hand van presentaties van de genomineerde gemeenten gekozen welke sociale dienst het beste van Nederland is. De winnaar wordt 24 november bekend gemaakt. De andere genomineerde gemeenten zijn: Roermond, Alblasserwaard (ISD), Amersfoort en Apeldoorn.