Handreiking 'De huurdercommissaris' geeft aanbevelingen

Persbericht van VTW

De Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties (VTW) en de Nederlandse Woonbond presenteren vandaag 'De huurderscommissaris'. Een handreiking voor de toezichthouders die op voordracht van de huurders in een raad van commissarissen van een woningcorporatie zitting hebben.

Vanaf 2002 hebben huurdersorganisaties van woningcorporaties het recht om een bindende voordracht te doen voor ten minste twee leden van de raad van commissarissen. Deze leden worden huurderscommissarissen genoemd. De handreiking levert een bijdrage aan een zorgvuldig proces van de voordracht, dat ten goede komt aan de kwaliteit en professionaliteit van het intern toezicht.

Met het uitbrengen van 'De huurdercommissaris' willen VTW en Woonbond de kans vergroten dat de huurdersorganisatie een goede 'kandidaat-huurderscommissaris' voordraagt en dat de raad van commissarissen deze voordracht overneemt en deze kandidaat benoemt.

De handreiking bevat veel concrete informatie en aanbevelingen. Aan de orde komen onder andere de rol en taak van de 'huurderscommissaris', de profielschets, werving en selectie en de benoeming. Ook worden tips gegeven om heldere afspraken te maken met de raad van commissarissen om onenigheid te voorkomen.

'De huurderscommissaris' kunt u bestellen bij VTW en de Woonbond.




Razende Robot Reporter