Veiligheidswaarschuwing elektrische rolstoel met compacte verlichting

Persbericht van Handicare BV

Helmond - 13 oktober 2011 - Handicare, fabrikant van hoogwaardige mobiliteitsoplossingen, heeft een mogelijk probleem geconstateerd met de compacte verlichting voor elektrische rolstoelen Puma, Beatle, Alex en Ibis XP. De lampen in de compacte verlichting kunnen oververhitting veroorzaken waardoor delen van de verlichting mogelijk kunnen gaan smelten of in het ergste geval kunnen ontvlammen. De veiligheid van de mensen die onze producten gebruiken staat voor ons voorop, daarom heeft Handicare uit voorzorg besloten om de lampen in de compacte verlichting te vervangen door nieuwe LED lampen. Deze preventieve actie heeft betrekking op elektrische rolstoelen Puma, Beatle, Alex en Ibis XP met compacte verlichting geleverd vanaf november 2003 t/m september 2011. De actie wordt uitgevoerd in samenspraak met de Nederlandse Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Handicare roept mensen die gebruik maken van een elektrische rolstoel met compacte verlichting (Puma, Beatle, Alex of Ibis XP) op om de voor- en achterlichten niet meer te gebruiken totdat een monteur de lampen is komen vervangen; zij kunnen wel blijven rijden en de richtingaanwijzers gebruiken. Gebruikers van de betrokken elektrische rolstoelen worden door Handicare of door hun rolstoelleverancier schriftelijk geïnformeerd. De vervanging van de lampen vindt plaats op afspraak aan huis. Gezien de omvang van deze actie, zal deze naar verwachting in januari 2012 afgerond zijn.

Handicare verontschuldigt zich voor het ongemak dat deze actie met zich meebrengt. Betrokkenen kunnen voor meer informatie het gratis informatienummer 0800-3327478 bellen of de website www.handicare.com bezoeken (zie onder Nederland, Mobiliteit).

Over Handicare
Handicare AS, eigendom van Nordic Capital Fund VII, is opgericht in 1986 en biedt oplossingen die de onafhankelijkheid van mensen met een functiebeperking en ouderen vergroten, en tegelijkertijd de zorg door familie, verpleging en therapeuten gemakkelijker maken. Het uitgebreide productassortiment van de Handicare Groep wordt volledig afgestemd op de specifieke lokale marktbehoefte en bestaat uit hoogwaardige mobiliteitsproducten, transferhulpmiddelen, hulpmiddelen voor douche, bad en toilet, trapliften en autoaanpassingen. Via haar dochteronderneming Puls heeft Handicare ook een leidende positie in Noorwegen in de verkoop van verbruiksartikelen en technische apparatuur aan de gezondheidssector. Handicare heeft haar hoofdkantoor in Moss, Noorwegen, en heeft dochterondernemingen in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Duitsland, Nederland, Groot-Brittannië, België, Polen, de Verenigde Staten en Canada. Daarnaast distribueert Handicare haar eigen producten naar 30 andere landen. In 2010 behaalde de Handicare Group een omzet van 292 miljoen Euro. Ga voor meer informatie naar www.handicare.com
Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*

Links:
http://www.handicare.com



Razende Robot Reporter