Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 13 oktober

Noord-Holland Noord, 13-10-2011 o 14.00 uur

Vuurwapenbezit

Alkmaar, woensdag 12 oktober

Een 20-jarige en een 36-jarige man, beiden afkomstig uit Alkmaar, zijn woensdagmiddag rond 16.50 uur aangehouden op de Clarissenbuurt. Een 36-jarige man uit Alkmaar was bij een familielid in de winkel, toen hij gebeld werd door de 20-jarige man waarmee hij een zakelijk geschil heeft. De 20-jarige man gaf aan dat hij wilde praten. De 36-jarige Alkmaarder gaf aan dat hij dit wilde, maar zag de man even later samen met een andere man langs de winkel. De man ging in de deuropening staan en gaf nogmaals aan dat hij wilde praten. De 36-jarige man zei dat hij dit niet wilde, waarop de 20-jarige man met zijn metgezel de winkel probeerde binnen te dringen. De twee mannen werden echter tegengehouden. Er werd geschreeuwd. Uiteindelijk haalde de 20-jarige man iets uit zijn binnenzak. Dit bleek een op een vuurwapen gelijkend voorwerp te zijn. Hierna liepen de mannen weg. De politie werd gealarmeerd.

Agenten zagen de mannen die voldeden aan het signalement lopen in de richting van het Zevenhuizen. Zij werden aangehouden. De 20-jarige man bleek in het bezit van een alarmpistool. Het wapen werd in beslag genomen. De mannen zijn in verzekering gesteld.

Hennep in de auto

Hoorn, donderdag 13 oktober

Een 17-jarige man uit Zwaag en een 22-jarige vrouw uit Hoorn werden donderdagochtend rond 00.30 uur aangehouden op het West. Agenten hielden een auto staande voor een alcoholcontrole. Hierin zaten de man en de vrouw. Er kwam een sterke henneplucht uit de auto. Op de achterbank lagen enkele vuilniszakken met planten erin. Dit bleken hennepplanten te zijn. De twee werden aangehouden voor het voorhanden hebben van softdrugs.

Auto in brand: getuigen gezocht

Sint Maartensvlotbrug, donderdag 13 oktober

Donderdagochtend stond rond 02.45 uur een auto in brand op de Ruigeweg. Een bewoonster hoorde rond deze tijd een knal. Zij keek naar buiten en zag dat haar auto in brand stond. De brandweer bluste het voertuig. Op de voorzijde na brandde de auto volledig uit. De schade aan het huis viel mee. De auto stond namelijk vlakbij het huis geparkeerd.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Ruigeweg iets verdachts gezien? Neemt u dan contact op met de politie in Schagen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Gebroken neus

Noord-Scharwoude, woensdag 12 oktober

Bij een ongeval op de Kroosakker raakte woensdagmiddag rond 17.30 uur een 48-jarige bromfietsster uit Noord -Scharwoude gewond. Een 33-jarige automobiliste uit Zuid -Scharwoude kwam van rechts en wilde links afslaan. De bromfietsster kwam van links en wilde rechtdoor. Er ontstond een aanrijding waarbij de bromfietsster met haar gezicht op de klinker terecht kwam. Zij liep hierbij vermoedelijk een gebroken neus op. Zij ging zelf met haar man naar het ziekenhuis. Het zicht van beide bestuurders werd belemmerd door een geparkeerde auto.

Huiselijk geweld

Enkhuizen, woensdag 12 oktober

Een 31-jarige man uit Enkhuizen werd woensdagavond aangehouden voor mishandeling. De man zou zijn vrouw geschopt en geslagen hebben toen zijn niet wilde eten. De politie kreeg een melding dat er op het adres iets gaande was. De 31-jarige man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Mishandeling

Hippolytushoef, woensdag 12 oktober

Een 27-jarige man uit Wieringerwaard werd woensdagavond rond 23.45 uur aangehouden bij de woning van zijn ex-vrouw. De man stond bij de vrouw op de deur te bonzen. Zij wilde hem niet binnen laten, waarop hij haar met de dood bedreigde. Kort hierop hoorde zij dat haar ex-man met iemand aan het vechten was. Dit bleek met de buurman te zijn. De politie had melding gekregen van de vechtpartij en hield de 27-jarige ex-man aan. Hij bleek bij het gevecht met de buurman diens vingertopje eraf te hebben gebeten. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau.

Ruit van bus ingegooid: getuigen gezocht

Medemblik, dinsdag 11 oktober

Dinsdagavond 11 oktober werd rond 20.40 uur een ruit ingegooid van een Connexxion bus. De chauffeur reed met lijn 139 vanaf de Schuitevoerderslaan de Admiraliteitsweg op. Op de brug bij de wegversmalling hoorde de chauffeur een harde klap, gevolgd door brekend glas. De bus werd direct aan de kant gezet. In de bus zaten twee toeristen. Zij raakten niet gewond. In het raam zat een rond gat. Vermoedelijk is er een steen tegen het raam van de bus gegooid.

De politie is op zoek naar getuigen die dinsdagavond mogelijk iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Admiraliteitsweg rond bovengenoemd tijdstip. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Stede Broec via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Motorrijder onderuit

Hoorn, donderdag 13 oktober

Een 40-jarige motorrijder uit Andijk werd donderdagochtend met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De man reed rond 09.30 uur over de Provinciale weg en kon bij de verkeerslichten niet op tijd remmen. Hierdoor kwam hij ten val. De ambulance kwam ter plaatse en deze nam hem mee naar het Westfries Gasthuis.

Brand in woning

Akersloot, donderdag 13 oktober

Donderdagochtend brak rond 03.20 uur brand uit in een woning aan de Boekel. De dochter des huizes werd wakker door een krakend geluid. Toen haar vader beneden ging kijken bleek er brand in de keuken te zijn. De drie bewoners vluchtten door het slaapkamerraam het platte dak van de bijkeuken op. Zij werden met een ladder van het dak gehaald en ondergebracht bij buren. De brandweer had het vuur snel onder controle en gaf rond 03.35 uur brand meester. In de woning was met name veel schade in de woonkamer en keuken. Het vermoeden is dat de brand is begonnen in een koelkast die in de keuken stond.

Snelheidsduivel

Den Helder, donderdag 13 oktober

Een 50-jarige automobilist uit Den Helder moest donderdagochtend rond 04.30 uur zijn rijbewijs inleveren toen hij werd aangehouden op de Rijksweg. De man reed 150 km/u terwijl je 80 km/u de maximum snelheid is. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.