Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.00 uur

Utrecht, 13-10-2011

Man beroofd en in water gegooid

UTRECHT In de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 oktober vond een beroving plaats waarbij het slachtoffer in het water werd gegooid.

De politie kreeg rond 04.15 uur een melding dat een man ter hoogte van de Van Sijpesteijnkade was beroofd en in het water was gegooid. Ter plaatse troffen agenten een 21-jarige man uit Helmond aan. De man verklaarde dat hij uit geweest was in Utrecht. In de omgeving van het station werd hij door twee jongens lastig gevallen. Hij rende weg maar de jongens kwamen achter hem aan. Zonder enige aanleiding begonnen zij het slachtoffer te slaan en schoppen en wilde geld van het slachtoffer. Bij de Van Sijpesteijnkade werd hij in het water gegooid. Een getuige hielp de man op de kant en belde de politie.

Uit voorzorg werd een ambulance gebeld omdat het slachtoffer enige tijd in het water had gelegen. Na controle werd hij meegenomen naar het bureau voor het doen van aangifte. Hier bleek dat het de verdachten uiteindelijk niet gelukt was de portemonnee van het slachtoffer te roven. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.:0900 88 44.

Aangehouden voor diefstal scooter

UTRECHT De politie heeft woensdagavond twee jongens aangehouden omdat zij verdacht worden van het stelen van een scooter.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 21.10 uur op de Bastionweg dat een scooterbestuurder zijn lichten uitdeed. Niet veel verder troffen zij een scooter op de grond aan. Op dat moment waren geen personen meer in de buurt. Eén van de agenten stapten uit de politieauto en zocht in de omgeving. Plotseling zag de andere agent zijn collega achter een jongen aan rennen. Samen zagen de agenten kans de jongen aan te houden. De 16-jarige jongen uit Utrecht had een schroevendraaier op zak waarmee hij vermoedelijk de scooter had opengebroken. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

In de omgeving waar de scooter werd aangetroffen zochten agenten nog naar meer bewijsmateriaal. Plotseling zag één van de agenten een jongen in het water liggen die zich schuil hield. De 17-jarige jongen uit Utrecht werd uit het water gehaald en meegenomen naar het bureau. Al snel bleek dat hij het maatje was van de eerste verdachte. Op aangeven van de twee jongens heeft de politie nog enige tijd naar een mogelijk derde verdachte gezocht maar niet meer aangetroffen. De scooter bleek gestolen te zijn.

Verkeerscontrole

UTRECHT Woensdagmiddag- en avond werd in de omgeving van de Joseph Haydnlaan een algemene verkeerscontrole gehouden.

Tussen 15.30 en 22.30 uur werd door de politie in samenwerking met de Douane, de Belastingdienst, de Verkeerspolitie en de Vreemdelingenpolitie gecontroleerd. Tijdens de controle werd gebruikgemaakt van de ANPR auto (het automatisch scannen van kentekenplaten). Hiermee kreeg de politie 36 hits. De politie schreef bekeuringen uit voor onder andere een verlopen rijbewijs, het onverzekerd rijden, het niet handsfree bellen, een losse accu, defecte verlichting en het rijden met geblindeerde ramen. Eén bestuurder had te veel gedronken en één man stond gesignaleerd omdat hij een boete niet had betaald.

De ANPR-auto van de Belastingdienst kreeg 44 hits. In 15 gevallen werd beslag gelegd op autos. Hiervan werden er 6 ter plaatse afgevoerd. In totaal werd ruim 4000 Euro aan openstaande boetes geïnd.