Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Slapend rijk worden?
Bezoek de Energieavond op 13 oktober

BARENDRECHT (donderdag 29 september 2011) - De gemeente organiseert op 13 oktober een energieavond in de hal van het gemeentehuis. Tijdens de avond komen bezoekers van alles te weten over de mogelijkheden om energie te besparen. Bovendien krijgen bezoekers in de stand van de gemeente een leuk energiebesparend kado.

Tijdens de Energieavond laat een energieadviseur zien wat de mogelijkheden zijn. Bezoekers leren op een eenvoudige manieren om energie te besparen, door bijvoorbeeld het aanbrengen van radiatorfolie en het plakken van tochtstrips. Tijdens de avond zijn er adviseurs van verschillende bedrijven aanwezig om bewoners te vertellen over de mogelijkheden in hun specifieke woonsituatie. De avond is hierdoor interessant voor bewoners van zowel koop- als huurwoningen.

Binnenlopen
De Energieavond vindt plaats op donderdag 13 oktober van 19.30 tot 21.30 uur. Bezoekers kunnen binnenlopen wanneer het hen uitkomt. Rond 20.00 uur geeft Tempus in de raadzaal een presentatie over diverse energiebesparende maatregelen die bewoners kunnen toepassen. Tempus is onderdeel van Eneco Installatiebedrijven en zorgt in de regio Zuid-Holland voor de installatie, service en onderhoud van cv-ketels, geisers, (zonne-)boilers en zonnepanelen. Bovendien verzorgen zij veiligheidskeuringen, Energielabels en Energie Prestatie Adviezen. Digitaal energieloket
De energieavond is onderdeel van de campagne "Energieloket Stadsregio Rotterdam". Kijk voor meer informatie op: www.energieloket.nl/stadsregiorotterdam/thuis. Op de website staan onder andere partijen vermeld die kunnen adviseren over energiebesparing.




Gemeente Barendrecht