Persbericht

Cisco en Citrix gaan strategische alliantie aan op gebied van desktopvirtualisatie ~ Cisco en Citrix gaan samenwerken aan oplossingen die het gebruik van desktopvirtualisatie stimuleren ~

Vianen, 13 oktober 2011 - Cisco en Citrix Systems gaan samen de strijd aan om desktopvirtualisatie te vereenvoudigen en de acceptatie te bevorderen. Een strategische alliantie maakt het voor Cisco en Citrix mogelijk om meer innovaties door te voeren die de implementatie van virtuele desktops en applicaties vereenvoudigen. Ook zullen beide partijen werken aan de verbetering van de eindgebruikerservaringen door middel van een veilig Cisco netwerk dat geschikt is voor Citrix HDX. De organisaties zullen daarnaast verder blijven werken aan de verbetering en ontwikkeling van hun datacenteroplossingen en cloudtechnologieën om het gebruik van clouddiensten te stimuleren.

Nu de industrie zich verplaatst van het PC-tijdperk naar het cloud-tijdperk en er steeds meer mobiele werkers zijn, ontstaat de behoefte om desktops en rich media-applicaties te kunnen gebruiken vanaf elk device, overal en altijd. Organisaties schakelen daarom over op desktopvirtualisatie om dit voor gebruikers op een veilige, flexibele en kostenbesparende manier mogelijk te maken als en gecentraliseerde dienst. Innovatieve oplossingen zoals Cisco Virtualization Experience Infrastructure (VXI) met Citrix XenDesktop ondersteunen desktopvirtualisatie, networking, datacenter, multimedia en devices om klanten in de aanloop naar een algemene acceptatie van desktopvirtualisatie te ondersteunen.

Het leveren van desktopvirtualisatiediensten vanaf elke locatie, altijd en vanaf elk device Door de strategische alliantie wordt Cisco's leiderschap op het gebied van networking, datacenter en endpoint devices gecombineerd met Citrix' leiderschap in virtualisatie en het leveren van desktops, applicaties en data. De samenwerking is gericht op het leveren van oplossingen die het voor organisaties op een eenvoudige en kosten-efficiënte manier mogelijk maken om desktopvirtualisatie in te zetten op miljoenen PC's, Macs, tablets, smartphones en thin clients. Daarnaast zorgt de alliantie voor datacenter-oplossingen die het voor organisaties eenvoudiger maken om de infrastructuur in te zetten die nodig is om IT als een dienst te leveren in verschillende netwerken en geografische gebieden. De kerngebieden waar Cisco en Citrix zullen samenwerken zijn:
* Verbeteren van Cisco's netwerkproducten met volledige ondersteuning van Citrix HDX-technologie.
* Als eerste resultaat van deze strategische alliantie zal Cisco een nieuwe versie van Cisco Wide Area Application Services (WAAS) in het vierde kwartaal van dit jaar op de markt brengen. Deze versie is geoptimaliseerd voor Citrix XenDesktop en Citrix HDX-technologie.
* Verbeterde device- en geïntegreerde multimedia ondersteuning.
* Cisco en Citrix zullen samenwerken om een geoptimaliseerde gebruikerservaring voor virtuele desktops en applicaties voor Cisco's endpoint devices te creëren. Dit houdt in dat er een samenwerking ontstaat tussen Cisco's media-, stem-, video- en endpoint devices zoals de Cisco Virtual Experience Clients (VXC's) en de Cisco Cius tablet en de Citrix XenDesktop en Citrix Receiver.
* Het versnellen van datacenter innovatie met Cisco UCS, Citrix XenDesktop en Citrix XenServer.
* Met het Cisco Unified Computing System (Cisco UCS), het uitgebreide geheugen en Unified Fabric Cisco en de virtuele desktop-oplossingen van Citrix, kunnen de bedrijven een erg hoge concentratie van virtuele desktops en een van de beste prestaties in de huidige markt leveren.

Gezamenlijk Go-To-Market investeringen
De bedrijven zullen hiernaast investeren in gezamenlijke go-to-market activiteiten die gericht zijn op het verhogen van de primaire product- en servicevraag in marktsegmenten die grote groei vertonen. Voorbeelden hiervan zijn de desktopvirtualisatie- en cloudmarkten. Tijdens Citrix Synergy in Barcelona, dat plaatsvindt van 25 tot 27 oktober, zal Cisco de eerste producten van deze strategische alliantie en andere VXI-oplossingen tonen. De Cisco stand heeft nummer 204.

Gerelateerde links

* Blog: Can an Alliance make Desktop Virtualization Easier? Gary says yes! door Pamela Ferrill, Cisco
* Blog: Citrix-Cisco Alliance Means Faster Innovation for our Customers door Sumit Dhawan, Citrix
* Blog: Customers Drive Citrix and Cisco to Expand Collaboration in Desktop Virtualization door John Fanelli, Citrix
* Blog: The Future is now with Cisco VXI and Citrix door Brad Peterson, Citrix
* Video: Cisco and Citrix: Delivering Rich-Media-Enabled Virtual Desktops
* Video: Cisco VXI with Citrix XenDesktop

* Aankondiging: Okt. 12, 2011 - Cisco Desktop Virtualization Solution Brings Unified Voice and Video to Virtual Environments
* Aankondiging: Sept. 8, 2010 - Cisco and Citrix Deliver Comprehensive Desktop Virtualization Solution

Volg ons online

* Citrix and Cisco Strategic Alliance pagina

* Cisco VXI: Desktop Virtualization

* Cisco Virtual Desktop with Citrix XenDesktop pagina
* Citrix XenDesktop pagina

* Citrix HDX technology pagina

* Citrix FlexCast technology pagina

* Cisco Unified Computing Systeem pagina

* Twitter:

* @Citrix, @xendesktop, @CitrixBenelux

* @Cisco Systems

* Citrix op Facebook

* Cisco op Facebook

* Meld je aan voor Cisco nieuws: RSS Feed for Cisco