Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 12 oktober 2011

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende omgevingsvergunningen waaronder de Meeuwensingel 101, evenementenvergunningen, het ontwerp-bestemmingsplan Schollevaar, de groenvisie 2011, een mandaatregeling, sloopvergunningen, standplaatsvergunningen, reclamevergunningen, vuurwerkvergunningen, gehandicaptennparkeerplaats en een beschikking uitschrijving uit de gemeentelijke basisadministratie verleend, dan wel in procedure zijn:

OMGEVINGSVERGUNNING aangevraagd

Datum ontvangst: 29 september 2011

Capelseweg 35 (gemeente)
Voor de activiteit: kappen

- 79 bomen en 2909 m² bosplantsoen rondom het sportpark. De beplanting is slecht of ziek. Door achterstallig onderhoud is de beplanting aan de singel toe aan vernieuwing, waardoor een duurzame opbouw van beplanting ontstaat. Herplant van het gehele bosplantsoen met gebruik van essen, zwarte elzen, veldesdoorns, zachte berken, zomereiken, bergvlieren, diverse soorten rozen en ander soorten heesters.

Datum ontvangst: 30 september 2011

Rivium 1e straat 3
Voor de activiteit: reclame

- reclame aanduiding op dak.

Datum ontvangst: 4 oktober 2011

Bermweg ter hoogte van nr. 92 (gemeente)
Voor de activiteit: kappen

- één treurwilg en één berk wegens overlast. De bomen staan aan de zijkant van de woning en veroorzaken schaduwoverlast. Geen herplant.

's-Gravenweg 293 (particulier)
Voor de activiteit: kappen

- één es. De boom is dood en gevaarlijk voor de omgeving. Geen herplant.

Datum ontvangst: 6 oktober 2011

Bonnefanten 37
Voor de activiteit: bouwen

- vergroten woning op verdieping.

Marienwaard 34
Voor de activiteit: bouwen

-dakkapel aan voorzijde

Drieluik ter hoogte van nr. 34 (gemeente)
Voor de activiteit: kappen

- één Himalayaceder wegens ernstige wortelopdruk aan de bestrating. Geen herplant wegens smalle beplantingsstrook.

OMGEVINGSVERGUNNING verleend

Verzenddatum: 3 oktober 2011

Bilderdijkstraat huisnummer 35 (particulier)
Voor de activiteit: kappen

- twee Italiaanse populieren wegens omgevingsgevaar. Geen herplant.

Verzenddatum: 7 oktober 2011

Drieluik ter hoogte van nr. 34 (gemeente)
Voor de activiteit: kappen

- één Himalayaceder wegens ernstige wortelopdruk aan de bestrating. Geen herplant wegens smalle beplantingsstrook.

's-Gravenweg 293 (particulier)
Voor de activiteit: kappen

- één es. De boom is dood en gevaarlijk voor de omgeving. Geen herplant.

Niet eens met het besluit?

Bent u het niet eens met het besluit? Dan kunt u een bezwaarschrift sturen naar: Het college van burgemeester en wethouders, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. Het bezwaarschrift moet binnen zes weken na de verzenddatum van dit besluit verstuurd zijn. Na deze periode kunnen wij het niet meer in behandeling nemen.

In het bezwaarschrift zet u uw naam en adres, de datum van uw bezwaarschrift, een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en waarom u het niet met ons besluit eens bent. Vergeet u niet het bezwaarschrift te ondertekenen!

U kunt uw bezwaar ook indienen via internet. Ga hiervoor naar de pagina Bezwaarschrift indienen in het E-loket.

Voor informatie over de administratieve afhandelingen van de omgevingsvergunning activiteit kappen kunt u terecht bij mevrouw H. Oranje, telefoon (010) 2848637 en de heer R. Verboom, telefoon (010) 2848746. De besluiten omgevingsvergunning activiteit kappen liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111. Voor het inzien van overige besluiten omgevingsvergunning neemt u contact op met mevrouw W. Sonneveldt, telefoon (010) 2848651.

KENNISGEVING VERLENGING BESLISTERMIJN

Verzenddatum: 4 oktober 2011

Rietbaan 11
Einddatum verlenging: 18 november 2011
Voor de activiteiten: handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en milieuverantwoord handelen.
- opslaan van vuurwerk.

Verzenddatum: 6 oktober 2011

Rubensingel 6
Einddatum verlenging: 18 november 2011
Voor de activiteiten: bouwen en slopen

- slopen en bouwen garage.

Verzenddatum: 7 oktober 2011

Merellaan 469
Einddatum verlenging: 21 november 2011
Voor de activiteiten: bouwen en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening
- bouwen carport.

OMGEVINGSVERGUNNING VOOR DE BOUW VAN 101 WONINGEN INCLUSIEF COMMERCIËLE RUIMTEN OP HET PERCEEL MEEUWENSINGEL 101

(kennisgeving als bedoeld in artikel 3.12 Wabo)
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) vergunning te hebben verleend voor de nieuwbouw van een woongebouw (circa 101 woningen), twee commerciële ruimten, 130 gebouwde parkeerplaatsen en 41 parkeerplaatsen op maaiveld aan de Meeuwensingel 101.

Locatie

De ontwerp omgevingsvergunning voor de bouw van de 101 woningen heeft betrekking op het perceel Meeuwensingel 101. Dit betreft de oude locatie van het Coster terrein. Het perceel wordt momenteel begrenst door de een school met gymzaal enerzijds, en sportschool anderzijds.

Omschrijving

Door Amvest Woningen- Nova Projectontwikkeling B.V. is op 24 december 2010 een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor de bouw van 101woningen. De aanvraag heeft betrekking op de volgende activiteiten:
* het bouwen van 101 woningen (artikel 2.1 lid a Wabo);
* het afwijken van het bestemmingsplan. (artikel 2.1 lid c Wabo)
* het kappen van enkele bomen (artikel 2.2 lid 1 onder g Wabo)
* het slopen van het huidige gebouw (artikel 2.2 lid 1 onder a Wabo)

Strijdigheid bestemmingsplan

Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan "Middelwatering 2004". Door toepassing van artikel 2.12 lid 1 onder a, onder 3 van de Wabo kan worden afgeweken van het ter plaatse geldende bestemmingsplan "Middelwatering 2004" voor de uitvoering van dit bouwplan. De uitgebreide voorbereidingsprocedure is van toepassing. Dit staat in artikel 3.10, lid 1 onder a van de Wabo.

Verklaring van geen bedenkingen/ exploitatieplan

In zijn vergadering van 19 september 2011 heeft de gemeenteraad een verklaring van geen bedenkingen verleend voor de nieuwbouw van een woongebouw (circa 101 woningen), twee commerciële ruimten, 130 gebouwde parkeerplaatsen en 41 parkeerplaatsen op maaiveld aan de Meeuwensingel 101.

Tevens heeft de gemeenteraad besloten geen exploitatieplan vast te stellen, omdat het verhaal van de exploitatiekosten van de in het plan begrepen gronden anderszins verzekerd is.

Verlenen omgevingsvergunning

Wij hebben de omgevingsvergunning voor de activiteit afwijken van het bestemmingsplan en voor de activiteiten bouwen, kappen en slopen verleend.

Inzage

Eerder heeft de ontwerp-omgevingsvergunning met bijbehorende stukken van 26 mei 2011 tot en met 6 juli 2011 ter inzage gelegen. De vergunning is ten opzichte van het ontwerp niet gewijzigd en kan met bijbehorende stukken vanaf 13 oktober 2011 tot en met 23 november 2011 worden ingezien in het informatiecentrum in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111 en op de www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht heeft elke belanghebbende de bevoegdheid om beroep in te dienen tegen de omgevingsvergunningen en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen bij de rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam, mits deze een zienswijze heeft ingebracht gedurende de periode dat het ontwerp ter inzage lag, dan wel dat de belanghebbende niet verweten kan worden dat hij geen zienswijze heeft ingediend.

Het gemotiveerde beroepschrift moet schriftelijk worden ingediend tussen 13 oktober 2011 tot en met 23 november 2011. Voor het indienen van beroep is griffierecht verschuldigd. Hiervoor ontvangt u van de rechtbank een rekening.

Voorlopige voorziening

Het indienen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Daarom is het mogelijk een voorlopige voorziening (bijvoorbeeld schorsing) te vragen voor de omgevingsvergunning bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank te Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Hiervoor ontvangt u van de rechtbank een rekening.

Zowel het instellen van beroep als een verzoek tot schorsing of een voorlopige voorziening kan digitaal via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig; de precieze voorwaarden staan vermeld op genoemde website.

Inwerkingtreding

Na afloop van de beroepstermijn mogen de werkzaamheden worden gestart, tenzij een verzoek tot schorsing of een voorlopige voorziening wordt toegewezen

ONTWERP-BESTEMMINGSPLAN 'SCHOLLEVAAR'

(artikel 3.8, lid 1 Wet ruimtelijke ordening). Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerp-bestemmingsplan 'Schollevaar' ter inzage is gelegd.

Plangebied

Het plangebied wordt globaal begrensd door het stadsdeelpark het 'Schollebos' aan de zuidzijde, de Rotterdamse woonwijk Oosterflank, ter hoogte van de Capelseweg aan de westzijde, het bedrijventerrein 'Hoofdweg' aan de noordzijde en het open polderlandschap (Prins Alexanderpolder), dat de gemeente Capelle aan den Ijssel scheidt van de gemeente Zuidplas aan de oostzijde.

Zakelijke inhoud

Voor de wijk Capelle-Schollevaar gelden op dit moment verschillende bestemmings- en uitwerkingsplannen. Deze plannen zijn verouderd en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Zo zijn veel ontwikkelingen die in de loop der jaren hebben plaatsgevonden nog niet in deze plannen opgenomen. De gemeente heeft besloten om deze verouderde bestemmings- en uitwerkingsplannen te actualiseren en te vervangen door één nieuw bestemmingsplan dat op de hele wijk Capelle-Schollevaar van toepassing is.

In de wijk Capelle-Schollevaar zijn geen grootschalige ruimtelijke ontwikkelingen te verwachten. Het bestemmingsplan zal voornamelijk de bestaande situatie vastleggen. In het bestemmingsplan is een aan het type woning gerelateerde (erf)bebouwingsregeling opgenomen. Deze regeling geeft duidelijkheid over de mogelijkheden tot vergroting van een woning en de situering en bouw van erfbebouwing.

Stukken beschikbaar en raadpleegbaar

Vanaf donderdag 13 oktober 2011 tot en met woensdag 23 november 2011 zijn het ontwerp-bestemmingsplan 'Schollevaar' en de daarbijbehorende stukken beschikbaar en raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook liggen deze stukken gedurende genoemde termijn ter inzage bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis, Rivierweg 111, alhier. Het informatiecentrum is geopend op werkdagen van 08.00 uur tot 19.00 uur.

Zienswijzen

Vanaf donderdag 13 oktober 2011 tot en met woensdag 23 november 2011 kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerp-bestemmingsplan 'Schollevaar' naar voren brengen. Dit kan schriftelijk bij de gemeenteraad, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. Hiervoor kan ook gebruik worden gemaakt van het reactieformulier. Voor het mondeling naar voren brengen van uw zienswijzen maakt u een afspraak met mevrouw M.L. Vroonland, telefoonnummer (010) 2848607, e-mail m.vroonland@capelleaandenijssel.nl

Verdere procedure

De gemeenteraad neemt een besluit over de naar voren gebrachte zienswijzen en stelt vervolgens het bestemmingsplan vast.

EVENEMENTENVERGUNNING VERLEEND VOOR


* Intocht Sinterklaas, Vuijkterrein, 10.00 uur, op zaterdag 12 november 2011;
* Halloween Spokendans, Libellendans, zaterdag 29 oktober 2011 van 19.00 uur tot 23.00 uur;
* Wintercross/prestatieloop Schollebos, woensdag 16 november 2011 tussen 08.00 uur en 18.00 uur

STANDPLAATSVERGUNNING VERLEEND VOOR


* Voor de verkoop van kipsnacks vanuit een snackwagen aan Mw. Van Uden voor de woensdagen en donderdag van het laatste kwartaal 2011 tijdens winkeltijdenuren op de hoek Duikerlaan/Kerklaan aan de achterkant van winkelcentrum De Koperwiek (Pleintje). De periode loopt van 3 oktober tot en met 27 december 2011;
* Het innemen van een standplaats voor een haringkraam en de verkoop van uitsluitend verse haringen door H.A. de Lat, tijdens winkeltijdenuren, op de Puccinipassage, ingang voorzijde tegenover Verhage bij de trap nabij het water. De periode geldt voor 1 juni 2012 tot en met 30 september 2012, uitgezonderd de zondagen.

Reclamevergunning VERLEEND VOOR


* Stevast ontwikkeling B.V. voor het plaatsen van een makelaarsbord op de hoek Abram Van Rijckevorselweg - Rivierweg. De vergunning is geldig van 23 september 2011 tot en met 23 maart 2012.

VUURWERKVERKOOPVERGUNNING verleend aan


* Cigo Koperwiek, voor het verkopen van vuurwerk vanuit het pand Koperwiek 65-67 op donderdag 29 december, vrijdag 30 december en zaterdag 31 december 2011.

Binnen een termijn van zes weken na verzending van de beschikking, kunt u bij het college van burgemeester en wethouders bezwaar maken tegen deze verleende besluiten. Daarna kan binnen een termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. In gevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

MELDING KLEIN EVENEMENT, VENTEN, VOORWERPEN OP DE WEG

Voor het organiseren van activiteiten die worden aangemerkt als 'Klein Evenement' is geen vergunning vereist. Kleinschalige evenementen (een straatfeest, buurtbarbecue) zijn activiteiten die de sociale samenhang in een straat, wijk of buurt bevorderen en niet langer duren dan één dag of van commerciële aard zijn. Ook voor het venten met bepaalde verbruiksartikelen (consumptie-ijs, groenten, fruit, aardappelen en snacks) vanuit een verkoopwagen is geen vergunning meer vereist. Dit geldt ook voor het tijdelijk plaatsen van bepaalde voorwerpen op de weg (containers, bouwsteigers, bouwkeet). De voorwaarden voor het doen van een melding kunt u vinden in het E-Loket bij Melding klein evenement.

Indien aan alle voorwaarden wordt voldaan, kan volstaan worden met het doen van een melding. Een melding wordt bevestigd door de gemeente en dient in het bezit te zijn van de melder en moet op verzoek getoond kunnen worden. Indien niet (meer) wordt voldaan aan de voorwaarden dan leidt dit tot een overtreding van de APV. Dit kan tot gevolg hebben dat de activiteit moet worden beëindigd. Het maken van bezwaar tegen een door de gemeente bevestigde melding is niet mogelijk.

De volgende melding(en) zijn door de gemeente geaccepteerd:
* Het IJsmanneke, voor het venten van ijs voor het jaar 2012;
* Praatuurtje met bewoners omgeving Aquarel, met een opklaptentje stoep/veldje Aquarel, woensdag 12 oktober 2011 tussen 18.30 uur en 19.30 uur;
* Praatuurtje met bewoners omgeving Grafiek, met een opklaptentje stoep Grafiek, donderdag 13 oktober 2011 tussen 18.30 uur en 19.30 uur;
* Sint Maarten in Capelle West, vrijdag 11 november 2011 tussen 18.30 uur en 20.00 uur.

EVENEMENTENVERGUNNING AANGEVRAAGD VOOR

De hieronder genoemde aanvragen voor een evenementenvergunning zijn ter informatie.
* Halloween Schollevaar, zaterdag 29 oktober 2011, knutselmiddag voor kinderen op Pier Panderplein van 11.00 uur tot 15.00 uur, trick or treatroute van 18.00 uur tot 20.30 uur door Opera- en Sporenbuurt, disco in het Stip;
* Halloween 's-Gravenland, zaterdag 29 oktober 2011, vanaf parkeerplaats Puccinistraat trick or treat route, hiervoor is het noodzakelijk een gedeelte van parkeerplaats af te sluiten;
* Halloween 'Oude Plaats', zaterdag 29 oktober 2011.

GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS

Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, het parkeervak te reserveren als een gehandicaptenparkeerplaats bestemd voor het onderstaand motorvoertuigen.

Verzenddatum 5 oktober 2011 (datum besluit 5 oktober 2011) kentekennummer 08-VG-FR Johan Jongkindrade 225.

Verzenddatum 7 oktober 2011 (datum besluit 7 oktober 2011) kentekennummer 15-FZ-NP, echtgenoot van client, PC Hooftstraat 34.

Bovengenoemd besluiten, en de daarbij behorende gewaarmerkte tekeningen, liggen vanaf vandaag ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

BESCHIKKING UITSCHRIJVING UIT DE GEMEENTELIJKE BASISADMINISTRATIE

Uit onderzoek van de afdeling Publiekszaken is gebleken dat onderstaande personen niet hebben voldaan aan hun verplichting zoals gesteld in de artikelen 65 en 66 van de Wet gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens. In deze artikelen staat dat de burger verplicht is om binnen vijf dagen na adreswijziging of binnen vijf dagen voor vertrek naar het buitenland hiervan schriftelijk aangifte te doen bij het college van burgemeester en wethouders van de woongemeente. Artikel 3:41 lid 2 van de Algemene wet bestuursrecht geeft de gemeente de mogelijkheid om de beschikking 'Vertrokken Onbekend Waarheen' te publiceren als de bekendmaking niet kan geschieden door toezending.

De volgende personen zijn per 10 oktober 2011 uitgeschreven uit de gemeentelijke basisadministratie:

Naam en voorletters - Geboortedatum - Adres

Lavino, J. - 18-01-1952 - De Baronie 164
Huiber, L. - 20-08-1981 - Buizerdhof 29

Op grond van artikel 6:7 van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet binnen de termijn van zes weken gemotiveerd worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. De termijn gaat één dag na deze publicatie in.

GROENVISIE 2011

Het college maakt bekend dat de raad in zijn openbare vergadering van 19 september 2010 de Groenvisie 2011 heeft vastgesteld.

Toelichting

Groen wordt steeds vaker genoemd als het gaat om kwaliteit van wonen, werken en leven. Met de Groenvisie 2011 richt onze gemeente haar aandacht specifiek op het groen. De Groenvisie laat zien hoe Capelle aan den IJssel er op het gebied van groen voor staat. En geeft een antwoord op de vraag: Hoe zorgen we ervoor dat de groene kwaliteit blijft, mee ontwikkelt en sterker wordt. De Groenvisie gaat over hoofdlijnen. U vindt in de visie onder andere een voorstel voor de hoofdgroenstructuur en uitgangspunten voor het omgaan met groen bij inrichting en beheer. In de uitvoeringsagenda worden de vervolgacties, om de ambities waar nodig concreter te maken, benoemd.

Reacties/vragen op concept-Groenvisie

Naar aanleiding van de ter inzage legging van de concept-Groenvisie en de reacties van de diverse organisaties is de Groenvisie op een aantal punten aangevuld. De reacties waren over het algemeen positief. Duidelijk naar voren kwam dat de Capellenaar graag mee wil denken en praten over groen in de buurt. De vragen die gesteld werden hadden betrekking op de uitvoering.

Uitvoering

In de Groenvisie is een uitvoeringsagenda opgenomen waarmee wij de komend jaar aan het werk gaan. In de eerste helft van 2012 starten we met de actualisatie en verdere uitwerking van het bomenbeleid. Ook wordt de structuurvisie geactualiseerd. Hierin wordt de vertaling van de Groenvisie naar Stedelijke ontwikkelingsplannen uitgewerkt.

Waar kunt u de visie bekijken?

Er zijn verschillende manieren om de Groenvisie 2011 in te zien:
* Onderaan deze pagina als pdf-document.

* Bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis.

MANDAATREGELING

Het college en de burgemeester hebben op 11 oktober 2011 de Mandaatregeling Capelle aan den IJssel 2011 vastgesteld. Deze regeling vervangt de Mandaatregeling gemeente Capelle aan den IJssel 2010.

De mandaatregeling regelt welke ambtenaren bevoegd zijn namens het college of de burgemeester besluiten te nemen, opdrachten te verstrekken of overeenkomsten af te sluiten. De nieuwe mandaatregeling gaat uit van een systeem waarbij het college en de burgemeester het merendeel van hun bevoegdheden mandateren aan de Algemeen Directeur. Deze kan op zijn beurt ondermandaat verlenen aan de in het mandaatregister vermelde medewerkers, meestal de afdelingshoofden. In de meeste gevallen kan het afdelingshoofd opnieuw ondermandaat verlenen aan de in het register genoemde medewerkers.

De regeling treedt in werking op donderdag 13 oktober 2011 en ligt vanaf die datum voor een ieder ter inzage bij het Informatiecentrum op het gemeentehuis en is tegen betaling van de kosten in afschrift verkrijgbaar.

De de Mandaatregeling Capelle aan den IJssel 2011 kunt u onderaan deze pagina downloaden en is ook te raadplegen op www.overheid.nl.