Ingezonden persbericht


Thunderbird Resorts Inc.: September 2011 Inkomstenrapport en update over herfinanciering schuld

PANAMA, REPUBLIC OF PANAMA--(Marketwire - October 13, 2011) - Thunderbird Resorts Inc. ("Thunderbird" of "Groep") (FRANKFURT: 4TR)(EURONEXT: TBIRD) rapporteert de volgende inkomsten voor september 2011:

Thunderbird Resorts Inc. -

Verkoopresultaten over de Groep op

land

September

September

Jaar-op-jaar

(niet gecontroleerd, in duizenden)

2011

2010

stijging/(daling)

Costa Rica


1.508


1.640

-8,0%

Nicaragua

977

953


2,5%

Filipijnen

4.068

4.057

0,3%

Peru Gaming


1.963


2.183

-10,1%

Peru Hotel

730

557

31,1%

Totaal geconsolideerde inkomsten

9.246

9.390


-1,5%

Update over inspanningen om de bestaande schuld te herfinancieren en om de kasstroom te verbeteren

Zoals eerder aangekondigd, heeft de Groep de afgelopen 2 jaar de schuldpositie van het bedrijf omlaag gebracht als een middel om vrije kasstroom te verbeteren. In juni 2011 reduceerden wij onze totale schuld van lopende en beëindigde operaties tot $83,4 miljoen in vergelijking met $121 miljoen aan het eind van 2010 en $169 miljoen aan het eind van 2009.

Sinds juni 2011 heeft de Groep de volgende strategieën uitgevoerd om de kasstroom verder te verbeteren:


* Ongeveer $2,8 miljoen aan schuldendienst met hoge aflossing aanbetaald met 1.039.856 algemene aandelen van Thunderbird.
* Onderhandelingen aangegaan met bepaalde geldschieters om het grootste deel van de aan Peru gerelateerde schuld te herfinancieren met de bedoeling om de kasstroom van de operaties in Peru te verbeteren. Er is geen garantie dat dergelijke aangepaste financieringsvoorwaarden verkregen worden.
* Ongeveer $2 miljoen geleend om ongeveer 200 extra gokautomaten te kopen in Costa Rica met de bedoeling de financiële prestaties van de operaties in Costa Rica te verbeteren.
* Onderhandelingen begonnen om 200 tot 300 gokautomaten te kopen in Peru om de bestaande gokautomaten die presteren onder ons gemiddelde minimum te vervangen. Het management gelooft dat ieder nieuw apparaat incrementele inkomsten van meer dan $35 per dag kan genereren in vergelijking met de te vervangen apparaten. Er zijn geen garanties voor de werkelijke resultaten die door dergelijke financiering van apparaten verkregen zal worden.

De Groep zal blijven zoeken naar mogelijkheden om de kasstroom te verhogen als één van de strategieën waar aan gewerkt wordt om de waarde voor aandeelhouders te verhogen.

OVER HET BEDRIJF

Wij zijn een internationale leverancier van gemerkte casino- en hospitality-diensten, gericht op markten in Azië en Latijns-Amerika. Het is onze missie om "buitengewone ervaringen te creëren voor onze gasten." Aanvullende informatie over de Groep is beschikbaar op haar website op www.thunderbirdresorts.com.

Waarschuwing: Dit persbericht bevat toekomstgerichte beweringen binnen de betekenis van aandelenwet- en regelgeving van diverse internationale, federale en staatsrechtgebieden. Alle hierin opgenomen beweringen, met uitzondering van vermeldingen van historische feiten, inclusief zonder beperking beweringen betreffende mogelijke inkomsten en toekomstplannen en doeleinden van de Groep zijn toekomstgerichte beweringen die risico en onzekerheden inhouden. Er bestaan geen garanties dat dergelijke beweringen juist zullen blijken te zijn en werkelijke resultaten kunnen aanzienlijk afwijken van die voorzien in dergelijke beweringen. Belangrijke factoren die kunnen veroorzaken dat werkelijke resultaten aanzienlijk verschillen van de toekomstgerichte beweringen van de Groep omvatten onder meer concurrentiedruk, ongunstige wijzigingen in regelgevende structuren en algemene risico's verbonden aan het zakendoen, welke allen bekend gemaakt worden onder de kop "Risicofactoren" en elders in de doc umenten van de Groep die van tijd tot tijd gedeponeerd worden bij de NYSE Eurnext Amsterdam en andere officiële autoriteiten.




Ingezonden persbericht