Gemeente Utrecht


Gezamenlijk persbericht van gemeenten, SW-bedrijven en UWV Werkbedrijf regio Utrecht-Midden

GreenFox meest succesvolle werkgelegenheidsproject

Het project GreenFox is aangewezen als meest succesvolle werkgelegenheidsproject van 2011. Renzo Deurloo van GreenFox kreeg ¤ 20.000 uitggereikt door Mirjam de Rijk, wethouder Economische Zaken van de gemeente Utrecht. Het bedrag is bestemd voor de voortzetting van het project.

De uitreiking vond plaats op de regionale arbeidsmarkttop op 11 oktober jl. Door een succesvol project in de schijnwerpers te zetten, zou dat andere werkgevers in de regio Utrecht-Midden aanmoedigen mensen met een uitkering aan een baan te helpen, met name langdurig werklozen en mensen met een beperking. De top was een initiatief van de Utrechtse wethouders Rinda den Besten en Mirjam de Rijk, collega-bestuurders in de regio Utrecht-Midden, gemeenten, werkgevers, SW-bedrijven en UWV WERKbedrijf.

In het winnende project GreenFox voeren mensen in de bijstand en medewerkers van sociale werkplaatsen ombouwwerkzaamheden uit om bestaande TL-verlichting te verduurzamen. Het project heeft de prijs gewonnen, omdat het een goede combinatie biedt van uitstromen naar regulier werk en innovatie en duurzaamheid. De twee andere genomineerde projecten waren BuitenkanZ en Zorgwacht. BuitenkanZ geeft interne medewerkers een mentortraining om medewerkers met een beperking 'on the job' succesvol te kunnen begeleiden. Zorgwacht leidt vrouwen in de bijstand op tot 'helpende zorg en welzijn' op MBO-niveau 2.