Dura Vermeer Houten/Ede

Zoetermeer - 13 oktober 2011

Samenvoeging bouwbedrijven Amsterdam/Haarlemmermeer en Houten/Ede

Dura Vermeer is voornemens om haar bouwbedrijven in Amsterdam/Haarlemmermeer en Houten/Ede samen te voegen. Door de samenvoeging ontstaan twee nieuwe bedrijven op een nog nader te bepalen locatie.

Het betreft de samenvoeging van Dura Vermeer Bouw Amsterdam met Dura Vermeer Bouw Haarlemmermeer en Dura Vermeer Bouw Houten met Dura Vermeer Bouw Ede. Aanleiding voor de organisatie-aanpassing houdt verband met de aanhoudende crisis in de woning- en utiliteitsbouw. De omzet- en resultaatverwachtingen voor 2012 van deze bedrijven staan dusdanig onder druk, dat niet ingrijpen het voortbestaan van twee van deze bedrijven in gevaar zou brengen.

Gevolgen medewerkers
Het samenvoegen van deze organisaties naar het niveau waarbij de omvang en kosten in verhouding zijn met de te verwachten omzet heeft als consequentie dat de huidige personeelsformatie van deze vier bedrijven zal worden teruggebracht. In totaal betreft het circa tachtig van de in totaal circa 315 arbeidsplaatsen. Dura Vermeer probeert het verlies zo veel mogelijk te beperken middels natuurlijk verloop, het niet verlengen van tijdelijke arbeidscontracten en herplaatsing binnen het eigen concern. Desondanks worden gedwongen ontslagen niet uitgesloten. Voor medewerkers wier arbeidsplaats komt te vervallen, zal het Sociaal Plan van Dura Vermeer van toepassing zijn.

Medewerkers van de betreffende werkmaatschappijen evenals de ondernemingsraden zijn inmiddels geïnformeerd over de voorgenomen samenvoeging. Bij de andere bedrijven uit de divisie Bouw en Vastgoed, te weten Dura Vermeer Bouw Hengelo, Dura Vermeer Bouw Leidschendam, Dura Vermeer Bouw Rotterdam, Dura Vermeer Bouw Heyma, Dura Vermeer Vastgoed en Dura Vermeer Bouw Rosmalen is vooralsnog geen sprake van organisatie-aanpassingen. Het plan is dat de voorgestelde samenvoegingen per 1 januari 2012 zullen ingaan.
---