Gemeente IJsselstein


IJsselstein start met `Jongeren op Gezond Gewicht'

U bevindt zich op: Home > Nu in IJsselstein > Nieuws

Op 14 oktober 2011 lanceert de gemeente Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) in IJsselstein. Kinderen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Zenderpark nemen deel aan de feestelijke start van JOGG IJsselstein. Op het Podium wordt door sport en spel aandacht besteed aan een gezonde leefstijl.

JOGG IJsselstein is een programma met als doel het percentage overgewicht bij de IJsselsteinse jeugd tegen te gaan. De gemeente wil, met alle belangrijke partners binnen de gemeente, een gezonde leefstijl onder jongeren bevorderen. Gezond eten en meer bewegen is daarbij belangrijk.

Wethouder Van Beukering: "Ik vind het belangrijk dat kinderen lekker in hun vel zitten en actief kunnen zijn, zonder dat zij hierin belemmerd worden. Helaas hebben steeds meer kinderen problemen om op gezond gewicht te blijven. Ik ben erg blij dat wij als gemeente starten met JOGG en zo op een speelse manier aandacht besteden aan een gezonde en actieve manier van leven."

JOGG is de beweging waarbij iedereen in de stad of wijk zich inzet om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Jongeren (0-19), hun ouders en hun omgeving staan hierbij centraal. Het is een lokale aanpak waarbij niet alleen ouders en gezondheidsprofessionals zich bezighouden met het bevorderen van gezond gewicht bij kinderen, maar bijvoorbeeld ook winkeliers, bedrijven, scholen en de gemeente zelf.

De gemeente zal de komende jaren met diverse partners activiteiten organiseren. Zo zal er in de week van de herfstvakantie (week 42) in de binnenstad een sportweek georganiseerd worden door de Baronie. Houd de JOGG activiteiten in IJsselstein in de gaten.