Totaalmanifestatie voor iedereen met passie voor fietsen: E-BikeXperience en Bike MOTION Benelux

Publicatiedatum: 12-10-2011
Persbericht
Utrecht, 12 oktober 2011

Voor iedereen met een passie voor fietsen is de Jaarbeurs in Utrecht vanaf vrijdag 14 oktober de place to be. Drie dagen lang, tot en met zondag 16 oktober, kunnen de vele liefhebbers hun hart ophalen tijdens de twee gelijktijdige fietsbeurzen E-BikeXperience en Bike MOTION Benelux. Op deze totaalmanifestatie, het grootste fietsevent in Nederland ooit, zijn de allerlaatste modellen sportieve fietsen en de laatste collecties elektrisch ondersteunde tweewielers onder één dak bijeengebracht. De nieuwste modellen en toepassingen worden geïntroduceerd. Het dagelijkse programma is indrukwekkend en omvat demonstraties, presentaties, lezingen, wedstrijden en ontmoetingen met bekende wielersporters.
De gloednieuwe beurs E-BikeXperience in hal 8 is geheel gewijd aan de immens populaire fietsen met trapondersteuning. De ontwikkelingen in dit segment gaan razendsnel. Epicentrum is het enorme testparcours waar de bezoekers frank en vrij de nieuwste modellen e-bikes kunnen beproeven van alle grote fabrikanten. De sportief ingestelde fietsers kunnen terecht op Bike MOTION Benelux in hal 9 tot en met 12, waar liefst 600 merken sportieve fietsen zijn te bewonderen, alle mogelijke accessoires en kleding voor het nieuwe seizoen. Daarnaast zijn er tientallen aanbieders van fietsvakanties, sporttraining en -voeding.

'Hot and happening'
E-bikes zijn 'hot and happening', meldt exposant Merida. Dankzij trendy designs en een veelheid aan opties en uitrustingsniveaus is de elektrisch ondersteunde fiets niet langer voorbehouden aan de 'oudere doelgroep'. Want waarom zou je afzien van de frisse wind door je haren op weg naar je werk als de afstand voor je gevoel iets te groot is? Met de elektrisch ondersteunde fietsen van Merida met aandrijfunits van BOSCH kan de berijder zelf de mate van ondersteuning kiezen. Het assortiment is te verdelen in de Sport E-Bikes en de City E-Bikes. Het sportieve herenmodel de E-spresso is geschikt voor zowel woon-werkverkeer als sportieve tochten, de Alpe 'd Huez beklimmen wordt ineens voor iedereen bereikbaar. Naast de reeds geïntroduceerde Sports-lineup, staan drie City modellen ter beschikking: de unisex E-spresso City voor woon-werk en recreatieve tochten, de E-spresso City 7 die is uitgerust met Nexus 7-naaf plus V-brake remmen, en de E-spresso City 8 met een Shimano Alfine 8-speed naafversnelling en onderhoudsvrije Magura HS-11 remmen.

Theo de Rooij
Een zeer opvallend nieuw ontwerp is de TDR FluxX van Theo de Rooij Bikes. Deze voormalige wielerprofessional en ploegleider sleepte met deze innovatieve e-bike onlangs in Duitsland een prestigieuze onderscheiding in de wacht. De ondersteunende motor, de overbrenging, accu, display, elektronica, transmissie en frame zijn als eenheid ontwikkeld. De trapfrequentie kan optimaal worden afgestemd op het maximale rendement van de motor waardoor de accu wordt gespaard en de actieradius wordt vergroot. De fiets is volledig in Nederland ontwikkeld, met veel Europese componenten.
Nog een fiets van Nederlandse oorsprong is de Dutch ID e-bike van exposant Amazing Wheels, een fiets voorzien van een krachtige Bosch-motor, aantrekkelijk voor forensen die de auto steeds vaker in de garage kunnen laten staan.

'Burn fat, not fuel'
Zeker zo aantrekkelijk voor woon-werkverkeer zijn de lichtgewicht e-cars met dak en trappers van exposant eCarConnect. Met de slogan 'Burn fat, not fuel' biedt dit bedrijf een oplossing in de vorm van verhuur van o.a. de FlooW en TWIKE e-bikes om weersonafhankelijk, niet bezweet en met ongeveer dezelfde reistijd fietsend op het werk te komen. Afhankelijk van het voertuig kan de snelheid oplopen tot 90 km per uur ent een bereik van 250 km. De gebruiker rekent af per kilometer.

Software
Koga komt met twee nieuwe modellen en tal van vernieuwingen. Interessant voor bezitters van een Koga E-bike zijn de nieuwste aanpassingen van de software, waarmee ook in gebruik zijnde fietsen kunnen worden geactualiseerd bij de dealer. De E-Tour en de Koga E-Limited XTE zijn de nieuwe modellen die tijdens de E-BikeXperience met trots tentoon worden gesteld. Het aandrijfsysteem is nog beter bestand tegen oververhitting en heeft een recuperatieoptie, die bijvoorbeeld tijdens afdalingen energie in de accu terugvoert. Ook het motormanagement is verder verbeterd.

E-scooters
Behalve voor fietsen is E-BikeXperience het toneel voor de introductie van de laatste collecties elektrische scooters. Met de uitspraak 'Groen is nu fun en betaalbaar' introduceert exposant eeeeFUN® de bijzondere eeeeFUN® scooter. Dit Nederlandse bedrijf komt met een volledig nieuw ontwerp en wil met deze visie marktleider worden in het elektrische segment. eeeeFUN® scooters combineren state-of-the-art techniek met een persoonlijk design, door de eigenaar zelf ontworpen. De scooter is leverbaar in drie motoruitvoeringen: 25 km, 45km of zelfs 80 km per uur.

Kortingskaartjes
Voor openingstijden, toegangsregeling en kaartjes met korting zie www.bikemotionbenelux.nl of www.ebikexperience.nl


Noot voor de redactie,