Gemeente Helden

PERSVERKLARING DANCEFEEST CASTLEVANIA 14-15 OKTOBER 2011

Panningen, woensdag 12 oktober 2011

De gemeente Peel en Maas werd vorige week geconfronteerd met het feit dat op 14 en 15 oktober a.s. een dancefeest plaats gaat vinden in Kasteel de Berckt te Baarlo.

In mei 2011 is namens Kasteel de Berckt een melding gedaan voor een feest met live muziek. Deze melding is alleen bedoeld om ontheffing aan te vragen van de geldende geluidsvoorschriften. Daarnaast is slechts ontheffing aangevraagd tot 02.00 uur (conform de geldende sluitingstijden) en kon uit de melding geen verband worden gelegd met het dance-evenement in een uitvoering en omvang zoals nu is gepland. Hiervoor is een reguliere evenementenvergunning vereist, die echter niet is aangevraagd.

De gemeente heeft daarom contact gezocht met de organisatoren waarbij is aangegeven dat de gemeente ook in dit late stadium wil meewerken door een vergunning te verlenen.

Kasteel de Berckt heeft zich op het standpunt gesteld dat geen aanvullende vergunningen nodig zijn omdat de reguliere bedrijfsvoering van de Berckt hierin zou voorzien. Dat is onjuist. Omdat de organisatie van mening bleef dat geen vergunning nodig was, heeft de gemeente vervolgens een preventieve last onder dwangsom opgelegd als het feest zonder vergunning toch zou doorgaan.

De gemeente heeft gisterenavond (dinsdag 11 oktober) intensief overlegd met de organisatoren waarbij onderlinge overeenstemming is bereikt over de voorwaarden waaronder het feest plaats kan vinden. Afgesproken is dat de organisatie vandaag (woensdag 12 oktober) de laatste gegevens zou aanleveren zodat de gemeente de vergunning alsnog kan verlenen.

De organisatie heeft deze gegevens echter niet aangeleverd en heeft vanmiddag telefonisch laten weten zelf het feest af te gelasten.