Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.20 uur

Utrecht, 14-10-2011

Bromfietscontrole

MONTFOORT/WOERDEN De politie heeft op donderdag 13 oktober in de middag en avond een bromfietscontrole gehouden.

De controle vond van 15.00 uur tot 18.00 uur op de gemeentewerf in Montfoort plaats en van 18.45 uur tot 20.30 uur op de Houttuinlaan in Woerden. In totaal werden 31 brom- en snorfietsbestuurders door motoragenten naar de controleplaatsen geleid. Bij zestien van de gecontroleerde voertuigen was alles in orde, aan de overige vijftien bestuurders werden in totaal 26 bekeuringen uitgereikt.

Te hard

LOENERSLOOT Een automobilist raakte op donderdagavond 13 oktober zijn rijbewijs kwijt omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed.

Een motoragent zag rond 21.15 uur dat een automobilist met een pittige snelheid over de Rijksweg A2 in de richting van Amsterdam reed. De motoragent ging achter hem aan en klokte hem ter hoogte van Loenersloot op een snelheid van 160 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 100 km/u geldt. De automobilist, een 44-jarige man uit Zandvoort, werd aan de kant gezet. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Agenten geven bakadvies

BREUKELEN - Een brandalarm leidde op donderdagmiddag 13 oktober uiteindelijk tot een bakadvies.

Rond 15.45 uur kregen de brandweer en politie de melding van een mogelijke keukenbrand in een woning aan de Straatweg. Beide hulpdiensten kwamen tegelijk ter plaatse. Daar bleek dat het rookalarm was afgegaan omdat de dochters (12 jaar) des huizes en een vriendinnetje pannenkoeken aan het bakken waren, maar dit met de nodige rookontwikkeling hadden gedaan. De agenten adviseerden hen de pannenkoeken wat minder zwart te bakken.