Gemeente Den Haag

Persbericht

Extra controle konijnen in Zuiderpark

In het Zuiderpark zijn afgelopen week twee konijnen gevonden met myxomatose, een besmettelijke ziekte die voor konijnen vaak dodelijk is. Voor mensen is de ziekte niet gevaarlijk.

Omdat de ziekte zo besmettelijk voor de konijnen is, controleert de gemeente extra goed op zieke dieren. Ze zijn vooral te herkennen aan opgezwollen, soms rood-omrande ogen en een snotterige neus. Bovendien zijn ze vaak futloos. Bezoekers van het park die een ziek of een dood konijn zien in het Zuiderpark, kunnen bellen met de Dierenambulance op telefoonnummer 070 - 328 28 28.

Spelen in het Zuiderpark
De ziekte vormt geen enkel gevaar voor mensen. Kinderen kunnen gewoon blijven spelen in de speeltuinen en op de grasweides.

Honden uitlaten
Honden hebben net als mensen geen last van de zieke konijnen. In het Zuiderpark zelf mogen honden niet worden uitgelaten, maar direct om het park heen ligt een aantal uitrengebieden.
Op www.denhaag.nl/honden staat een kaart. Honden kunnen ook in deze uitrengebieden gerust worden uitgelaten.

Stadsboerderij gewoon open
De dieren in De Herweijerhoeve, de stadsboerderij aan de Anna Polaklaan, zijn allemaal preventief ingeënt tegen myxomatose. Deze dieren kunnen dus niet ziek worden. De boerderij blijft daarom gewoon open en kinderen zijn van harte welkom in de knuffelhoek om de kleine beesten te aaien en te knuffelen. De openingstijden van De Herweijerhoeve (en andere stadsboerderijen) staan op www.denhaag.nl/stadsboerderijen.