VLC opnieuw op Deloitte Technology Fast50 ranglijst


DE MEERN, 20111014 -- Met een 26e plek behoort Enterprise Information Management specialist VLC wederom tot de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven van de Benelux. VLC is daarmee één van vier bedrijven die in 2011 terugkeert in de ranglijst. “Een prestatie waar we trots op zijn”, aldus Mathijs Kreugel, boardlid van VLC. "In 2009 draaiden we ondanks de crisis een fantastisch jaar", zegt boardlid Stef Lagomatis. "We vonden het belangrijk om deze groei te continueren. Daarom hebben we gezorgd dat alle vestigingen klaar waren voor verdere groei in 2010. En met succes. We sloten het veertiende jaar van ons bestaan af met een omzetgroei van meer dan 35%."

Ook in 2011 wordt weer ingezet op groei. Of dit ambitieus is? “Wij vinden dat eerder vanzelfsprekend”, zegt Paul Baan, het derde boardlid van VLC. "Groei resulteert continu in innovatie en kansen voor medewerkers. Dat gaan we niet stop zetten. Dan doen we onszelf en onze opdrachtgevers tekort."

Met de opening van een nearshore vestiging in Spanje introduceerde het bedrijf een extra groeiversneller in 2010. Op deze locatie voert VLC beheer- en projectwerkzaamheden uit tegen lage kosten. Hiermee kon VLC in Nederland extra opdrachten naar zich toe trekken. In 2011 groeit VLC ook internationaal door. In augustus opende het de deuren van een Duitse vestiging in Münster.


Over Deloitte Technology Fast50

De Deloitte Technology Fast50 is een jaarlijks terugkerende verkiezing van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven in Nederland en België. De selectie vindt plaats op basis van de percentuele omzetgroei over de afgelopen vijf jaar (2006-2010). De deelnemers kunnen afkomstig zijn uit de publieke en private sector en omvatten alle technologiesegmenten waaronder software, internet, biotech/medische apparatuur, computers/randapparatuur, halfgeleiders, communicatiemiddelen/netwerken, media/entertainment en greentech. Naast de ranglijst bestaat het Technology Fast50 programma uit seminars, ronde tafel besprekingen met (voormalige)
‘captains of industry’ en studiereizen die gedurende het jaar georganiseerd worden.


Over VLC

VLC is een ICT consultancybedrijf met 100% focus op Enterprise Information Management, het vakgebied dat Business Intelligence, Content Management en Enterprise Search samenbrengt. Door deze focus kan VLC als geen ander informatie verrijkt, relevant en compleet aanbieden aan haar opdrachtgevers. Het gevolg? Mensen raken geïnspireerd. De informatie biedt ze nieuwe inzichten en ideeën. Waardoor ze alerter en sneller kunnen inspelen op nieuwe situaties en ontwikkelingen.

VLC is opgericht in 1996. Het richt zich op de bovenkant van de markt, zowel bedrijfsleven als overheid. VLC hanteert een professionele werkwijze en projectaanpak. De organisatiestructuur van VLC is erop gericht om persoonlijke, professionele en specialistische dienstverlening van hoog niveau te kunnen leveren.

VLC heeft bewezen dat de ingeslagen weg tot succes leidt. Door de sterke groei viel het bedrijf in de prijzen bij de Deloitte Benelux Technology Fast 50 en de Deloitte EMEA Technology Fast 500. Daarnaast staat het bedrijf op de Lijst van Beste Werkgevers van het Great Place To Work
Institute.