Ingezonden persbericht


Tetra Pak Benelux en FrieslandCampina winnaars FSC Retail Award 2011

Amersfoort, 13 oktober 2011 - Tetra Pak Benelux en FrieslandCampina hebben vandaag de FSC Retail Award 2011 gewonnen. De beslissing van FrieslandCampina en de bijdrage van TetraPak Benelux hierin om voor alle 700 miljoen zuivel- en frisdrankverpakkingen over te schakelen op karton met het keurmerk voor verantwoord bosbeheer en het voeren van een consumentenactie over FSC op de verpakkingen van Appelsientje, waren voor de jury reden om beide partijen tot winnaar uit te roepen. Birgit Kamp (Tetra Pak Benelux) en Hein Raijmakers (FrieslandCampina) ontvingen beiden een award uit handen van Richard Holland, hoofd natuurbescherming bij het WNF en bestuurslid van FSC Nederland. Naast beide winnaars was ook papierfabrikant Van Houtum genomineerd voor de FSC Retail Award 2011.

De jury benadrukt dat de keuze van Tetra Pak en FrieslandCampina voor FSC-gecertificeerde verpakkingen aanzienlijk bijdraagt aan de doelstelling van FSC Nederland om het marktaandeel FSC-gecertificeerd papier te verhogen. Overall is inmiddels 57% van de door Tetra Pak aan Nederlandse klanten geleverde verpakkingen van FSC-karton gemaakt. Doordat drankkartons in vrijwel ieder huishouden worden gebruikt, levert dit bovendien een belangrijke bijdrage aan de groei van de bekendheid van het FSC-logo.

De naamsbekendheid wordt verder versterkt door de consumentenactie die via de verpakkingen van Appelsientje wordt gevoerd. In handzame brochures op de verpakkingen van Appelsientje wordt kort en helder uitgelegd waar FSC voor staat. Volgens de jury is dat een zeer effectieve manier om FSC bij consumenten indringend onder de aandacht te brengen.

Uitreiking van de award vond plaats tijdens de Algemene Partner Bijeenkomst van FSC Nederland in Dierenpark Amersfoort. Tijdens de bijeenkomst werd ook de FSC Opdrachtgever Award uitgereikt. Deze is gewonnen door Gemeente Middelburg.