VerkeersInformatieDienst

Zware vrijdagavondspits in aantocht

14 oktober 2011, 10:11
In tegenstelling tot de vrijdagochtend wordt er voor de vrijdagavondspits wel forse drukte verwacht op het Nederlandse wegennet. De VerkeersInformatieDienst verwacht een zware avondspits, waarin de totale filelengte op het drukste moment kan oplopen tot 350 kilometer.

Vanmiddag begint in de schoolregio's midden en noord de herfstvakantie. Hierdoor zal de vrijdagavondspits al vroeg op gang komen. Bovendien zal vakantieverkeer in combinatie met woon- werkverkeer voor extra drukte zorgen op de Nederlandse wegen. Met name op de wegen richting het Zuiden, de Waddeneilanden, de Veluwe en andere recreatiegebieden kunnen extra verkeersaanbod verwachten.

Er wordt ook veel drukte verwacht rond het Gelredome in Arnhem. Vanavond vindt daar het tweede concert in de Symphonica-in-Rosso-reeks plaats. De voor de gelegenheid omgebouwde voetbaltempel van Vitesse biedt vanaf vanavond drie avonden op rij plaats aan ruim 30.000 fans van het Volendamse muziekduo Nick en Simon. Hoewel de organisatie bezoekers aanraadt om met het openbaar vervoer te komen, zullen er al vroeg files ontstaan op de A12, A50 en A325 richting de Gelderse hoofdstad.

De VerkeersInformatieDienst raadt weggebruikers aan om de verkeersinformatie nauwlettend in de gaten te houden en hierop uw reis aan te passen.