Politie Noord- en Oost Gelderland

|Apeldoorn - Mannen aangehouden voor rijden onder invloed | | De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 14 oktober twee mannen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol in Apeldoorn. Één van hen bleek met zijn auto tegen een wegafzetting te zijn gebotst.

Rond 00.15 uur kreeg de politie een melding over een botsing op de Europaweg in Apeldoorn, waarbij een automobilist tegen een wegafzetting was gereden. Agenten kwamen ter plaatse en controleerden de automobilist. Een blaastest wees uit dat de bestuurder, een 31-jarige man uit Losser, onder invloed van alcohol was. De bestuurder werd meegenomen naar het politiebureau, waar hij een promillage van 0,8 blies.

Surveillerende agenten zagen rond 01.30 uur een auto met defecte koplamp rijden op de Laan van Malkenschoten. De politie gaf de bestuurder een stopteken. Een blaastest wees uit dat de bestuurder, een 47-jarige man uit Apeldoorn, onder invloed van alcohol was. De man werd meegenomen naar het politiebureau, waar hij een promillage van 0,9 blies.

Beide mannen kregen een rijverbod van een paar uur en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011144714, 2011144713

|     |Apeldoorn  - Automobilist aangehouden na verkeersongeval  |
Donderdag 13 oktober is een 21-jarige motorrijder uit Apeldoorn gewond geraakt bij een aanrijding tussen een auto en een motor. De automobilist reed vermoedelijk door rood licht, waarna hij de motorrijder schepte op de kruising Kayersdjk/Marchantstraat.

De automobilist, een 18-jarige Apeldoorner, reed over de Kayersdijk richting de Marchantstraat en wilde de kruising oversteken. Hierbij reed de bestuurder volgens een getuige door rood licht. Op dat moment kwam de motorrijder vanuit de Marchantstraat aanrijden en kwamen de automobilist en motorrijder in botsing. Hierbij kwam de motorrijder ten val en liep een ernstige beenbreuk op. De politie heeft de automobilist aangehouden voor het doorrijden bij rood verkeerslicht. De Verkeersongevallendienst van de politie kwam daarna ter plaatse en nam het ongeval in onderzoek.

2011144617
|     |Apeldoorn - Man aangehouden na onenigheid verkeersregelaar|
De politie heeft donderdag 13 oktober een automobilist aangehouden nadat er onenigheid was tussen de bestuurder en een verkeersregelaar op de Amersfoortseweg in Apeldoorn.

De politie kreeg rond 18.15 uur de melding en kwam ter plaatse. De automobilist, een 32-jarige man uit Nunspeet, bleek onenigheid te hebben met een verkeersregelaar. De automobilist zou een stopteken hebben genegeerd en door het afgezette lint hebben gereden, waardoor de verkeersregelaar werd aangereden. Hierna zou de bestuurder de verkeersregelaar hebben geslagen. De Nunspeter is aangehouden en de politie heeft het voorval in onderzoek.

2011144609

|     |Apeldoorn - 12-jarige mishandeld                          |
De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling op donderdag 13 oktober op Kanaal Zuid in Apeldoorn. Een 12-jarige fietste naar huis, toen vier jongens de weg voor hem versperden en hem duwden en schopten.

De 12-jarige Apeldoorner fietste rond 14.30 uur samen met zijn vriendje van school naar huis. Onderweg kwamen zij vier jongens tegen die langs de kant van de weg stonden met hun fiets. Even later haalde het viertal de twee jongens in en stopten iets verderop vóór hen op de weg. De 12-jarige wilde tussen de jongens door fietsen, toen hij door één van de jongens werd geduwd. Daarna werd de jongen vastgehouden en ondertussen geschopt. De 12-jarige raakte door de mishandeling gewond aan zijn been en keel. Toen twee passanten dit zagen en op de jongens af kwamen, ging het viertal er vandoor.

De jongens hadden het volgende signalement: ze zijn ongeveer 13 jaar oud, hebben een blanke huidskleur en drie van hen zijn ongeveer 1.70 meter lang, één van hen is ongeveer 1.40 meter lang. De politie is op zoek naar tips en getuigen en vraagt deze te bellen via 0900-8844.

2011144574

EINDE BERICHTEN
-----------------------
(

(

---- --