Unieke fotowedstrijd Wereld Eidagen


BARNEVELD, 20110902 -- De stichting Wereld Eidag, verantwoordelijk voor het organiseren van diverse activiteiten rondom de wereld Eidag op de tweede vrijdag van oktober, organiseert ook dit jaar een landelijke fotowedstrijd. “We hebben vorig jaar eveneens een fotowedstrijd georganiseerd en dit werd toen zeer positief ontvangen” – aldus Cees Hoogeveen. “We hebben er daarom voor gekozen om de wedstrijd dit jaar een vervolg te geven.

Prijzen
Naast het feit dat de 3 foto’s met de beste jurywaardering en de meeste stemmen in de prijzen vallen is er dit jaar een originaliteits prijs. De foto die door de deskundige jury als meest origineel bestempeld wordt, ontvangt als prijs een Oceaan arrangement voor 2 personen bij de Zwaluwhoeve. ”Het thema van de fotowedstrijd is dit jaar “Kip of ei op ludieke wijze gefotografeerd”. “Hoogeveen - we willen het publiek hiermee aansporen om het ei en/of de kip op een mooie of ludieke wijze op de gevoelige plaat vast te leggen”.


Social Media
De inzendingen worden door een jury beoordeeld en een inzender kan zijn foto “delen” via o.a. Hyves, E-mail, Facebook, MSN of Twitter en zo zijn familie, vrienden, kennissen of relaties aansporen om te stemmen op zijn/haar foto. “Wij zien dat er hiermee snel een grote doelgroep bereikt kan worden en dat is natuurlijk leuk voor zowel de Wereld Eidagen als de wedstrijd zelf”. De winnaars zullen na de Wereld Eidagen bekend gemaakt worden.

De fotowedstrijd is reeds gestart en loopt tot en met 16 oktober 2011. Mensen die mee willen doen aan de wedstrijd kunnen hun foto, voorzien van toelichting, uploaden op www.wereldeidagen.nl/fotowedstrijd.

Over Stichting Wereld Eidag / Wereld Eidagen
Al jaren wordt in de (vooral) Aziatische landen op de 2e vrijdag van oktober Wereld Eidag gevierd. Een ei wordt daar vooral gezien als belangrijk en gezond voedingsmiddel  wat bovendien makkelijk verkrijgbaar en relatief goedkoop is.
Vreemd is dat in Nederland en Barneveld in het bijzonder, deze wereld eidagen tot dusver geen aandacht hebben gekregen. De in 2008 opgerichte Stichting Wereld Eidag heeft hier verandering in gebracht en heeft sindsdien het doel om het ei - kroonjuweel van Moeder Natuur – onder andere op Wereld Eidag middels diverse activiteiten onder de aandacht te brengen.
De stichting Wereld Eidag is opgericht in Barneveld – wereldwijd bekend als het centrum als het gaat om het ei en de kip – en maakt zodoende deel uit van de Gelderse Vallei, ook wel “Food Valley” genoemd. De Stichting Wereld Eidag werkt verder onder andere samen met de Stichting Blij met een Ei, Productschap Pluimvee en Eieren  en diverse partijen in de voedselketen.





Stichting Wereld Eidag