Warchild


Wandelen met de 2Charity Walk voor War Child

18 augustus 2011 - Op 15 oktober 2011 kun je meewandelen met de 2Charity Walk in de bosrijke omgeving van Amersfoort. Elk (bedrijven)team of individu kan zich met deze `Walk' inzetten voor drie verschillende goede doelen, waaronder War Child!

Sport & War Child
Lichamelijke activiteiten spelen een vitale rol in de ontwikkeling van een kind. Het geeft kinderen de kans om energie kwijt te kunnen, maar ook om met andere kinderen aan een gezamenlijk doel te werken. Dit is essentieel in de wederopbouw van door oorlog verscheurde gemeenschappen. Sport leert kinderen over hun motoriek, coördinatie en balans. Het helpt zelfvertrouwen op te bouwen en initiatief te nemen. Door met elkaar te sporten en spelen ontwikkelen kinderen nieuwe vaardigheden als teamwork, leiderschap, zelfdiscipline en respect. Op deze manier helpt War Child de oorlog uit een kind te halen.

De Walk
De Walk vangt aan bij daglicht en eindigt in het donker in het sfeervolle en authentieke centrum van Amersfoort. Elke deelnemer krijgt verlichting mee waardoor de wandeltocht een bijzonder karakter krijgt en iedereen zijn licht 'letterlijk en figuurlijk' op kan steken voor het goede doel. Nadien sluit je gezamenlijk af met een (optioneel) buffet en goede muziek!

De afstanden
Je kunt kiezen voor een afstand van 5, 10, 20 of 30 kilometer, waarbij de 5 kilometer ook heel geschikt is voor kinderen. (Kinderen tot 12 jaar doen gratis mee) Deze funwalk van ongeveer een uur laat je de mooiste plekjes van Amersfoort zien.

Als je het leuk vindt om iets te doen voor War Child en je bereid bent om je daarvoor flink in te zetten, meld je dan hier aan en help War Child de oorlog uit een kind te halen.