De Week van het Paard

Persbericht van Het Nationale Park De Hoge Veluwe

HOENDERLOO - Tijdens de herfstvakantie, van 15 tot en met 23 oktober 2011,
organiseert Het Nationale Park De Hoge Veluwe de Week van het Paard. Een evenement voor iedereen die van paarden, paardrijden en natuur houdt. Een week met demonstraties, muziek, historische rijtuigen, het grootste en kleinste paard van Nederland en nog veel meer. En natuurlijk kun je zelf ook een ritje maken: in de huifkar óf op een pony.

Volop activiteiten voor jong en oud
Op zondag 15 oktober wordt het Pampelse Zand na ruim honderd jaar weer het oefenterrein van de rijdende artillerie, de Gele Rijders. Zij geven van 14.00 - 16.00 uur een letterlijk knallende demonstratie en laten zie hoe er vroeger met paard en kanon werd geoefend op de Veluwe. In het Centrumgebied van het Park mag iedereen op woensdag 19 oktober van 11.00 - 16.00 uur op de rug van het grootste paard van Nederland klimmen. Een beetje lef is wel nodig, want dit paard heeft een schofthoogte van 2,07 meter. Naast het grootste paard van Nederland, is op woensdag ook het kleinste paard van ons land in het Park. Dit paard - een Falabella - heeft een stokmaat van 71 centimeter. Ook de ere-escorte van het KLPD maakt haar opwachting tijdens de Week van het Paard. Op donderdag 20 oktober verzorgen deze trompetters - die onder andere meerijden op Prinsjesdag - een optreden in het Park. Tijdens de slotdag van deze bijzondere week (zondag 23 oktober) maken tientallen historische rijtuigen een tocht door het Park. Bezoekers zullen tijdens deze optocht de tijd dat paard en wagen het straatbeeld bepaalden volledig herleven. Van 14.00 - 15.00 uur verzamelen alle rijtuigen zich op de weide bij Jachthuis Sint Hubertus. Daar hebben bezoekers de mogelijkheid om de rijtuigen van dichtbij te bekijken. Naast deze activiteiten is er tijdens de Week van het Paard nog veel meer te beleven in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Kijk voor een compleet overzicht van alle activiteiten gedurende deze speciale week op www.hogeveluwe.nl.

Bijzondere aanbieding voor ruiters
Tijdens de Week van het Paard betalen ruiters geen entree voor hun paard. Daarnaast ligt er een speciaal samengestelde route voor ruiters klaar. Deze route leidt langs
het nieuwe stelsel van ruiterpaden die allemaal voorzien zijn van knooppunten (knooppuntensysteem).

Praktische informatie
Het Nationale Park De Hoge Veluwe is in oktober dagelijks geopend van 9.00 uur
's ochtends tot 19.00 uur 's avonds. Volwassenen betalen 8 Euro per persoon voor de entree tot het Park en kinderen van 6 tot en met 12 jaar 4 Euro per persoon.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl. Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.hogeveluwe.nl



Razende Robot Reporter