Stadsdeel Amsterdam Centrum


---

1001 Markten Festival

7 oktober 2011

1001 Markten Festival 2011

Tijdens de herfstvakantie 15 oktober t/m 23 oktober 2011 staat heel Nederland in het teken van de markt.

Tijdens de herfstvakantie 15 oktober t/m 23 oktober 2011 staat heel Nederland in het teken van de markt. Via een landelijke promotiecampagne van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) wil het stadsdeel Centrum het `1001 Markten Festival' een extra impuls geven om het marktbezoek te promoten.

Het leukste dagje uit

Ook dit jaar is er tijdens de herfstvakantie,15 t/m 23 oktober 2011, een `1001 Markten Festival'. Dit festival is een initiatief van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel. Net zoals de afgelopen jaren ondersteunt het stadsdeel Centrum het initiatief om een bezoek aan de markt tot `het leukste dagje uit' in de herfstvakantie te maken.

Gratis rondvaart

Hiertoe biedt het stadsdeel de bezoekers van de markten op zaterdag 15 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur een gratis rondvaart naar de markten Noorder- en Lindengrachtmarkt, Waterlooplein, Nieuwmarkt, Dappermarkt en markt Mosveld aan.

Het centrale op- en overstappunt is de steiger bij het Waterlooplein (Zwanenburgwal) vanwaar de boten ieder half uur naar de verschillende markten vertrekken. De afgelopen jaren is door het publiek en de marktkooplieden enthousiast gereageerd op deze bijdrage van de stadsdelen en zijn er op de markten allerlei activiteiten ontplooid om het geheel een extra feestelijk tintje te geven.
---