Ingezonden persbericht


( P E R S B E R I C H T )

Albums van twintig Nederlandse artiesten bij AD

Krant lanceert spaaractie met Nederlandstalige Popklassiekers

Rotterdam, 7 oktober 2011 - Het Algemeen Dagblad, dat begin dit jaar het nieuwe album van Trijntje Oosterhuis gratis weggaf, komt met een nieuwe grootschalige actie. Vanaf zaterdag 15 oktober plaatst de krant twintig weken achter elkaar een bon voor het exclusieve album van Nederlands grootste zangers en zangeressen, waaronder Guus Meeuwis, Marco Borsato, Frank Boeijen en André Hazes.

Guus Meeuwis is de eerste in de rij Nederlandse topartiesten. Daarna volgen Acda en de Munnik, Frank Boeijen, Van Dik Hout, Boudewijn de Groot, Doe Maar, Robert Long, Ramses Shaffy & Liesbeth List, Herman van Veen, André Hazes, Paul de Leeuw, Van Kooten en de Bie, Rob de Nijs, Wim Sonneveld, The Scene, Marco Borsato, Willeke & Willy Alberti, Het Goede Doel, Peter Koelewijn en De Dijk.

Samenwerking artiesten en platenmaatschappijen
De albums uit de collectie AD Popklassiekers zijn in samenwerking met de betrokken artiesten samengesteld door de muziekredactie van het AD. Daarnaast zijn de platenmaatschappijen Sony, EMI, V2 Records en Universal nauw bij de actie betrokken.

De albums bevatten zestien nummers uit het hele oeuvre van de artiest. Op vertoon van de bon en met bijbetaling van ¤ 5,95 kunnen de lezers iedere week een nieuw album kopen, inclusief een magazine dat in het teken staat van de betreffende artiest. In het bijgesloten magazine vindt de lezer de bijbehorende songteksten, foto's, discografie en een bijdrage van de muziekredactie van het AD.

Ruim 4000 verkooppunten
Het AD heeft voor de actie het reguliere distributienetwerk uitgebreid naar ruim 4000 verkooppunten. Lezers kunnen de albums kopen bij AKO, Attent, Bijenkorf, Bladzijde, Bruna, C1000, CIGO, Free Record Shop, Jumbo, Libris, Plantage, Plus, Primera, Spar, The Read Shop en Vivant. Bij het eerste deel ontvangt de lezer een gratis verzamelbox waarin de 20-delige collectie AD Popklassiekers opgeborgen kan worden. Daarnaast biedt het AD een verzamelmap aan voor het bewaren van de magazines. De collectie kan in één keer worden besteld voor ¤ 99,-. www.ad.nl/popklassiekers

----------
15 oktober - Guus Meewis
22 oktober - Acda en de Munnik
29 oktober - Frank Boeijen
5 november - Van Dik Hout
12 november - Boudewijn de Groot
19 november - Doe Maar
26 november - Robert Long
3 december - Ramses Shaffy & Liesbeth List
10 december - Herman van Veen
17 december - André Hazes
24 december - Paul de Leeuw
31 december - Van Kooten en de Bie
7 januari - Rob de Nijs
14 januari - Wim Sonneveld
21 januari - The Scene
28 januari - Marco Borsato
4 februari - Willeke & Willy Alberti
11 februari - Het Goede Doel
18 februari - Peter Koelewijn
25 februari - De Dijk

----------
Noot voor de redactie,