Gemeente Hulst

Uitreiking Pelgrimstas

Uitreiking Pelgrimstas

Op zaterdag 15 oktober 2011 worden 3 inwoners van de gemeente Hulst in het zonnetje gezet.

Burgemeester J.F. Mulder reikt hen die dag - tijdens een feestelijke bijeenkomst in het stadhuis te Hulst - een Pelgrimstas uit. De bijeenkomst begint om 15.00 uur.

De Pelgrimstas is een pluim voor diegenen die zich op een bijzondere wijze inzetten voor onze gemeenschap. De symboliek van de Pelgrimstas schuilt in de volgende gedachte: de persoon waar het om gaat heeft een tas vol goede ideeën aangedragen of een tas vol goede daden verricht.

Het college van B&W heeft besloten de Pelgrimstas voor 2011 toe te kennen aan:

- mevrouw Maria Mortier-de Coninck uit Sint Jansteen;
- de heer Jo de Poorter uit Vogelwaarde;

- de heer Jan Boonman uit Hulst.

Maria Pharailde Coleta Mortier-de Coninck (19-10-1932), Wilhelminastraat 80 te Sint Jansteen.
Maria is een bekende persoonlijkheid in het Steense verenigingsleven. Ze was de maximale zittingstermijn bestuurslid van de KVO Sint Jansteen. Vanaf de oprichting in 1975 (tot 2009) is ze betrokken geweest bij Stichting De Warande. Meer dan 10 jaar lang organiseerde zij maandelijks een dansavond in De Warande. In 1975 was ze medeoprichter van de avondwandelingen in Sint Jansteen, die uitvloeide in de Stichting Avondvierdaagse Sint Jansteen. 35 jaar was ze hierbij betrokken. Maria was ook mede-oprichtster van de Tafeltennisvereniging Steen en penningmeester van die vereniging.

Josephus Antonius de Poorter (15-11-1936), Populierenstraat 12 te Vogelwaarde.
Jo is een bekend en geliefd persoon op `Den Bos'. Hij heeft altijd voor iedereen tijd en, wat nog belangrijker is, hij is altijd bereid tijd vrij te maken om iemand anders te helpen.
Hij is vele jaren op vakantie geweest met mensen met een beperking via de Alg. Ned. Gehandicaptenorganisatie. Voorts betrokken bij de voetbalvereniging, gehandicaptensportvereniging De Snelle Wieltjes, de Zonnebloem, de EHBO, de vakbond en de parochie. Daarnaast is hij mantelzorger voor zijn zus en zijn vrouw.

Johannes Petrus Boonman (27-1-1930), Vinkstraat 17 te Hulst. Jan was gedurende 12 jaar als koster de steun en toeverlaat van de pastors van de H. Willibrordusparochie. Geen moeite was hem teveel, niet alleen voor de reguliere kostertaken maar vooral ook op het menselijk vlak. Bij uitvaarten bood hij een luisterend oor als de nabestaanden de muziek kwamen testen en hij was een klankbord in de moeilijke situatie na een overlijden. Bij de jaarlijkse dodenherdenking was hij altijd present en bereid te oefenen met de kinderen die de declamaties verzorgden. Dit jaar heeft hij gezien zijn hoge leeftijd afscheid genomen van het kosterschap.