Provincie Utrecht

Vervangen verkeerslichten kruispunt Universiteitsweg-A28 in De Bilt

Op zaterdagochtend 15 oktober, 08:00 uur start de provincie Utrecht met het vervangen van de verkeerslichten bij de aansluiting van de Universiteitsweg (N412) op de A28 in De Bilt. De werkzaamheden duren tot uiterlijk zaterdagavond 21:00 uur en zullen enige hinder geven voor het verkeer.

De vervanging is nodig omdat de techniek van deze verkeerslichten verouderd is. Gedurende de werkzaamheden blijft minimaal één rijstrook per rijrichting beschikbaar. Het verkeer wordt geregeld met verkeersregelaars.

Werkzaamheden

Niet alleen de verkeerslichten zelf worden vervangen, er komt ook een gemoderniseerde regeling met nieuwe regelkast aan de kant van de weg. De nieuwe regeling is afgestemd op het verkeersaanbod en zorgt tevens voor een veilige afwikkeling van het verkeer.

De volgende werkzaamheden worden verricht:

* Vervangen verkeersregelkast;

* Vervangen van de detectielussen in het asfalt;
* Vervangen van de traditionele lampen door moderne LED-lampen. Deze lampen zijn ook bij felle zon en bij slecht weer goed zichtbaar, besparen energie en hebben een langere levensduur;
* Aansluiten op de provinciale verkeersmanagementcentrale in Huis ter Heide.

Gevolgen voor het verkeer

De werkzaamheden starten op zaterdagochtend 15 oktober, 08:00 uur en worden op diezelfde zaterdag afgerond om uiterlijk 21:00 uur. Het verkeer rond het kruispunt kan enige hinder ondervinden. Tijdens de werkzaamheden zijn de verkeerslichten buiten gebruik en wordt het verkeer op het kruispunt geregeld met verkeersregelaars.

Nadere informatie

Voor nadere informatie over de werkzaamheden aan de verkeerslichten kunt u contact opnemen met de heer A. van Leeuwen van de provincie Utrecht, tel. (030) 698 06 73.

Met vragen over wegwerkzaamheden van de provincie Utrecht verwijzen wij naar:
wegwerkzaamheden@provincie-utrecht.nl, (030) 258 38 88 (infonummer wegwerkzaamheden provinciale wegen Utrecht)

Voor persinformatie:
clara.van.foreest@provincie-utrecht.nl, (030) 258 33 19 / 06 - 18 07 83 55

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11