Ingezonden persbericht


Persbericht 11-32

Dordrecht, 10 oktober 2011

Herfst in Nationaal Park De Biesbosch

In de herfstvakantie organiseert Biesboschcentrum Dordrecht leuke activiteiten en tochten voor kinderen.

Bevertochten

In de herfstvakantie is er elke doordeweekse dag een bevertocht. In de Biesbosch leven zo'n 250 bevers. Langs de oevers kun je overal glijsporen zien waar de bevers in en uit het water 'glijden'. In de Hollandse Biesbosch zijn volop glijbanen, vraatplekken, geursporen en beverburchten te vinden. De bevertochten vanaf Biesboschcentrum Dordrecht vinden plaats op 15, 17, 18, 19, 20, 21 en 22 oktober. Tot en met oktober vinden de bevertochten plaats met open fluisterboot de Sterling. In november is er op zaterdag 5, 12, 19 en 26 november een bevertocht met fluisterboot de Halve Maen.

De kosten bedragen ¤¬ 11,50 voor volwassenen en ¤ 8,- voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en 65- plussers. Warme chocolademelk en beverkoek zijn bij de prijs inbegrepen. De aanvangstijd van de Bevertocht verschuift naar eerder in de avond/middag naarmate het eerder donker wordt. Op het water kan het snel afkoelen in de schemering, dus warme en winddichte kleding zijn noodzakelijk.

Gezinsexcursie herfst

Tijdens deze excursie laten gidsen u zien wat er gebeurt in de herfst. Het programma start met een korte presentatie, waarna deelnemers met een gids naar buiten gaan voor een natuurwandeling. De gezinsexcursie Herfst vindt plaats op donderdag 20 oktober. De excursie start om 10.30 uur en duurt tot 13.00 uur. De kosten voor de herfstexcursie bedragen voor volwassenen ¤ 4,- en voor kinderen van 4 t/m 12 jaar enn 65- plussers ¤ 3,-.

Kinderactiviteiten

Op woensdag 19 oktober kunnen kinderen met een gids naar het Speelbos. Dit bos ligt op ongeveer 500 meter van Biesboschcentrum Dordrecht. Kinderen kunnen hier naar hartenlust bouwen met natuurlijke materialen. Het gebied is vrij toegankelijk.

Kinderen kunnen zich aanmelden voor de voorleesmiddag op 21 oktober. Kosten bedragen ¤ 1,- inclusiief een glaasje fris. De voorleessessies beginnen met elk half uur van 13.30 - 15.30 uur.

Informatie en reserveren

Wie mee wil met een van de excursies kan zich opgeven bij Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53, Dordrecht, tel. (078) 630 53 53, e-mail info@biesbosch.org. Meer informatie en exacte aanvangstijden zijn te vinden op www.np-debiesbosch.nl