Politie Utrecht

Regionaal persbericht: transgenders op 15 oktober in gesprek met Politie Utrecht

Utrecht, 13-10-2011 o Veel transgenders krijgen te maken met discriminatie. Toch doen weinig transgenders hiervan aangifte bij de politie. Daarom organiseren het homonetwerk Zichtbaar Jezelf van de Politie Utrecht, T&T Utrecht, Transman.nl en het Transgender Netwerk Nederland een speciale bijeenkomst. Op zaterdag-middag 15 oktober gaan transgenders en politiemensen met elkaar in gesprek.

Logo's van netwerken.

Discriminatie
Uit onderzoek blijkt dat veel transgenders meer dan gemiddeld met discriminatie te maken krijgen. Ze worden uitgescholden, beledigd, bedreigd en/of krijgen te maken met fysiek geweld. Toch doen weinig transgenders aangifte bij de politie, omdat ze zich vaak niet realiseren dat wat zij meemaken ook discriminatie is.

In gesprek
Het homonetwerk Zichtbaar jezelf van de Politie Utrecht, T&T Utrecht, Transman.nl en het Transgender Netwerk Nederland (TNN) vinden het belangrijk dat transgenders en de politie elkaar beter weten te vinden. Want de politie is er voor iedereen. Daarom wordt op zaterdagmiddag 15 oktober een speciale bijeenkomst georganiseerd.

Politie en transgenders
Enkele politiemensen zullen deze middag vertellen wat de politie voor transgenders kan betekenen. Wat is discriminatie? Wat is strafbaar? Is er verschil tussen een melding en een aangifte? En wat kan de politie in het bijzonder voor transgenders doen?
Vervolgens kunnen transgenders de politiemensen vertellen over wat transgenders in het dagelijks leven meemaken. Waar lopen transgenders in de dagelijkse praktijk tegenaan? Wat zijn de ervaringen (goed en slecht) met de politie? Wat kan er beter?

De middag vindt plaats in Buurtcentrum "De Boog, Thorbeckepark 183 in Nieuwegein. De bijeenkomst is van 15.00 tot 17.00 uur. Vanaf 14.30 uur zijn de deuren open en staat er thee en koffie klaar. Degenen die willen kunnen zich ter plaatse omkleden. De toegang is gratis.

Na afloop is er voor de liefhebbers gelegenheid om na te borrelen. Om 20.00 uur begint de maandelijkse T&T-avond van T&T Utrecht. Gast is Fleur Brunninckhuis, die een lezing zal geven naar aanleiding van haar afstudeerscriptie over de identiteitsontwikkeling en de perceptie van sekse en gender bij transeksuelen en travestieten.

Alle T-mensen
De middag is bedoeld voor alle T-mensen van alle leeftijden die in de regio Utrecht wonen: travestieten, transgenders, transvrouwen, transmannen, genderqueers en alle anderen. Partners en andere naasten zijn ook van harte welkom.

Meer info
Wilt u ook komen? Aanmelden voor deze middag is niet nodig. Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met Monique van T&T Utrecht (gastvrouw@transgenderutrecht.com) of Jochem Verdonk van Transman.nl (jochem@transman.nl, 085 878 30 73).

---


Noot voor de redactie